Länsstyrelsen godkänner Parken Zoo:s åtgärder
.

Av på 20 april, 2013

Länsstyrelsen har efter en återkontroll av Parken Zoo beslutat att godkänna samtliga genomförda och planerade åtgärder utifrån tidigare anmärkningar. Därmed kan Parken Zoo öppna som planerat lördagen den 4 maj.

Den 1 november ifjol genomförde Länsstyrelsen Sörmland en kontroll av Parken Zoo:s djurparksverksamhet som resulterade i anmärkningar.

I förra veckan gjorde Länsstyrelsen en uppföljande inspektion för kontroll av genomförda åtgärder.

Under fredagseftermiddagen gav Länsstyrelsen beskedet att man godkänner genomförda och planerade åtgärder. Därmed får Parken Zoo öppna som planerat den 4 maj.

– Ingen djurpark har granskats mer än vår. Dialogen med Länsstyrelsen har varit bra och meddelat att Parken Zoo kommer hävda sig väl med landets djurparker när det gäller djur-och artskydd, säger nye djurparkschefen Lennart Sundén.

– Vi är väldigt glada över beslutet. Personalen har gjort ett fantastiskt arbete. Nu ser vi fram emot att få visa upp alla djur och resten av parken under premiärhelgen, säger Irja Bäckström, nytillträdd vd för Parken Zoo.

Parken Zoos nuvarande tillstånd att visa djur för allmänheten gäller till och med 31 december 2013. En ny ansökan om tillstånd måste lämnas in för den kommande femårsperioden 2014 – 2018. Parken Zoo har lämnat in ansökningar i god tid och Länsstyrelsen kommer att fatta de formella besluten så fort det är möjligt.

Örebroguiden

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in