Länsteatern söker scener för vårens teaterturné

By on 14 december, 2021
Arkivbild

Örebro Teater (Länsteatern i Örebro AB) gör våren 2022 en teaterturné i länet med tre föreställningar – ”Bomaye! Maria, Bomaye”, ”Kung Lear” och skolföreställningen ”Jekyll vs Hyde”.

Förutsättningen är det finns lokala scener att spela på varför länsteatern söker medarrangörer.

Örebro Teater (Länsteatern i Örebro AB) ägs av Region Örebro (91 procent) och Örebro kommun (9 procent). Örebro Teater – ”hela länets teater” – ska vara en självklar del av det lokala och nationella kulturlivet. Föreställningarna spelas på Stora scen Örebro Teater, Lilla scen Nya China, Caféscenen och Studion – alla i Örebro. Teatern turnerar även återkommande – våren 2022 med tre föreställningar i Örebro län:

…………….

BOMAYE! MARIA, BOMAYE!

Maria sitter inlåst på en toalett på en lunchrestaurang någonstans i centrala Örebro. Hon har satt en ägghalva i halsen och kan inte andas. Ändå kan hon inte förmå sig att gå ut i matsalen och säga ”Ursäkta att jag stör… men jag dör”. Det är ju skämmigt. Hon förstår att hon håller på att dö. Hennes balans börjar svikta. Synen fladdrig. Hon faller. Men det blir inte svart. Det blir musik. Det blir guld. Det finns en föreställning till. En revy som passerar. Och den revyn är Marias liv.

Spelperiod på turné: Vecka 11–13 2022: Pris 8.500 kr exkl moms (inga resor eller traktamenten tillkommer)

…………….

KUNG LEAR

Shakespeares klassiker Kung Lear – som du aldrig sett den tidigare. Vi är mitt i ett systemskifte. Kungen avsäger sig ansvaret men gör ändå anspråk på att ha kvar sin makt. Han har uppfostrat sina döttrar till att kriga, döda och leda härer med hundratals män, men nu när han drar sig tillbaka förväntar han sig också att de ska visa omsorg och vårda honom på hans ålders höst. Naturligtvis misslyckas de, familjens maktposition förloras och släkten går under. När pjäsen är slut står tronen tom.

Spelperiod: Våren 2022: Föreställningslängd ca 60 min. Pris: 8.500 kr exkl moms (inga resor eller traktamenten tillkommer)

…………….

Skolteater: JEKYLL VS HYDE

I en nära framtid råder äntligen lag, ordning och disciplin. Men det viskas om en monstruös gestalt på stadens dimmiga gator. En fruktansvärd, gåtfull individ vid namn Mr Hyde som skapar kaos vart han än går. Privatdetektiven Jekyll får i uppdrag att hitta honom, men han inser snart att svaret på gåtan kanske har mer med honom själv att göra än han är bekväm med. Är Mr Hyde en avvikande psykopat som måste bekämpas, eller en oundviklig del av oss alla? En thrillerföreställning för mellanstadiet som vänder och vrider på frågan om människans undertryckta sidor och sociala masker.

Spelperiod: Vecka 16–20 2022: Speltid ca 55 min. Pris 90 kr/elev. Målgrupp årskurs 4–6.

Kultur | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login