Länstrafiken lanserar Sommarbiljetten

By on 22 maj, 2017

Med Länstrafikens Sommarbiljett blir det billigare att resa ofta med kollektivtrafiken i sommar. Sommarbiljetten kommer att säljas i Länstrafikens app från den 1 juni och ger rätt till resor med buss och tåg inom hela Örebro län mellan 12 juni – 21 augusti.

Den 1 juni startar försäljningen av Länstrafikens Sommarbiljett i appen. Sommarbiljetten kostar 1365 kronor för en vuxen (20 år och uppåt) och 680 kronor för en skolungdom (7-19 år), vilket ger resenären cirka 50 procent rabatt på ordinarie pris beräknat på priset för en Länsbiljett med giltighet samma tidsperiod.

– Responsen från våra resenärer har hittills varit mycket positiv. Många uppskattar införandet av en Sommarbiljett då det blir billigare att pendla till sommarjobb, säger Thony Lundberg, trafik- och Marknadschef på Länstrafiken Örebro.

Första periodbiljetten att säljas i Länstrafikens app
– Många av våra resenärer söker sin resa i appen. Den är redan ett populärt köpställe för enkelbiljetter och med vår Sommarbiljett lyfter vi appen till nästa nivå. Sommarbiljetten är vår första periodbiljett i appen och nu blir det enklare och billigare för de resenärer som idag reser med periodbiljetter. Det ska bli spännande att se hur våra resenärer upplever sommarbiljetten, säger Markus Hagersten, försäljningsstrateg på Länstrafiken Örebro.

Länstrafiken på plats ute i länet
I samband med lanseringen av Sommarbiljetten kommer Länstrafiken att finnas på plats i länets kommunhuvudorter för att besvara resenärernas frågor och för att inspirera till att resa kollektivt i sommar. Likt förra året tipsar Länstrafiken om smultronställen i länet som är enkla att resa till med kollektivtrafiken.

Här finns Länstrafiken på plats i sommar med sin sommarturné:
5 juni Lindesberg
7 juni Nora
12 juni Örebro
13 juni Hällefors
14 juni Kumla & Hallsberg
15 juni Karlskoga
16 juni Laxå & Askersund
17 juni Kopparberg
18 juni Fjugesta & Degerfors

På Länstrafikens webbsida kommer exakta tider och platser för sommarturnén att presenteras inom kort.

Lokalt | Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login