Länstrafikens Sommarkort ger avgiftsfri kollektivtrafik för skolelever

By on 16 maj, 2018
Med Länstrafikens Sommarkort kan skolelever resa avgiftsfritt i sommar

Nu inför Länstrafiken ett Sommarkort för skolelever. Länstrafikens Sommarkort ger skolungdomar i grundskolans årskurs 6-9 och gymnasieskolans årskurs 1-2 kostnadsfria resor med kollektivtrafik inom Örebro län. Sommarkortet gäller mellan den 16 juni och 14 augusti 2018. De kostnadsfria resorna med kollektivtrafiken för skolelever finansieras via statligt bidrag.

Under sommaren 2018 kommer alla skolelever som går vårterminen 2018 i antingen årskurs 6-9 för grundskola eller årskurs 1-2 för gymnasieskolan och är folkbokförda i Örebro län att kunna resa kostnadsfritt med kollektivtrafiken inom länet.

– Att kunna erbjuda alla skolungdomar, som slutar i de årskurser som är aktuella, möjlighet att resa fritt med kollektivtrafiken i länet känns väldigt bra, säger Mats Gunnarsson (MP) ordförande i nämnden för samhällsbyggnad. Vi vill att alla skolungdomar ska kunna njuta av sommaren med sina kompisar och inte behöva avstå av ekonomiska skäl.

Sommarkortet ger kostnadsfria resor med den allmänna kollektivtrafiken den 16 juni till 14 augusti 2018. Kortet gäller på stad- och regionbuss samt Tåg i Bergslagen inom Örebro län och finansieras genom statligt bidrag.

– Det är en satsning från regeringen som ger oss den här möjligheten. En positiv reform för unga och oss som styr regionen, säger Anders Ceder (S) vice ordförande i nämnden för samhällsbyggnad.

– Genom att ha kostnadsfria resor under sommaren hoppas vi att fler resor genomförs under de månader då det oftast är färre resenärer, fortsätter Fredrik Eliasson, Kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro. Vi vill med Sommarkortet lyfta hur enkelt och smidigt det är att resa med kollektivtrafik också under sommaren.

För att vara berättigad ett Sommarkort hos Länstrafiken måste eleven vara folkbokförd i Örebro län senast den 31 maj 2018. Sommarkortet kommer att skickas ut via post till elevens folkbokföringsadress.

De elever som har tillstånd för färdtjänst kommer att få ett Sommarkort skickad till sig som kan användas på den allmänna kollektivtrafiken. De har också möjlighet att avgiftsfritt nyttja färdtjänst under samma tidsperiod.

Ansöka om Sommarkort
Målsman till elev måste ansöka om Sommarkort om elev:

  • Är nyinflyttad till Örebro län mellan 1 maj och 31 maj 2018
  • Har skyddad identitet
  • Inte har fått kortet senast den 15 juni

Ansökan görs via formulär på www.lanstrafiken.se/sommarkort, ansökan öppnar den 21 maj och stänger den 30 juni. På www.lanstrafiken.se finns också mer information kring Sommarkortets giltighet, rutiner kring Sommarkortet och Länstrafikens allmänna resevillkor.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login