Lastbilschaufför misstänkt för brott mot poliser – Uppdatering

Av på 27 april, 2020

Polisen får in samtal om att en lastbilschaufför kör sitt ekipage vårdslöst på Riksväg v50 norrut från Örebro, chauffören har bland annat kört så nära andra fordon att de nästan behövt köra av vägen.

Polisen får kontakt med fordonet i höjd med Lindesberg och stoppar ekipaget och kontrollerar mannens nykterhet vad gäller alkohol. Det visar sig att han inte har druckit alkohol men man vill fortsätta prata med honom med anledning av hans körning. Chauffören är lugn och visar inga tecken på aggressivitet.

Man gör dock bedömningen att man inte står så bra till och säger till honom att köra till rastplatsen vid mellersta infarten till Lindesberg.

Chauffören kör sitt ekipage till rastplatsen men när polisen ska gå fram för att prata med honom om hans körning och i övrigt kontrollera honom så vill han inte vara kvar på platsen och börjar köra.

Han kör emot en polis som behöver kasta sig undan för att inte bli påkörd, han kastar en glasburk eller glasflaska mot polisen på plats. En polis blir träffad i huvudet av detta föremål och fick ont men det blev inget sår.

Chauffören fortsätter att försöka ta sig från platsen med sin lastbil och polisen lägger ut spikmatta för att hindra hans färd.

Till slut lyckas polisen frihetsberöva chauffören men han är fortsatt mycket våldsam och i vart fall en polis blir sparkad i magen och en annan polis får någon form av skada i huvudet.

Det finns i nuläget ingen information om att någon av de inblandade poliserna har varit tvungna att uppsöka sjukhus för vård av några skador.

Polisen kommer att kontrollera om mannen är påverkad av narkotika och därefter kommer man att hålla förhör med mannen. Därefter får en åklagare fatta beslut om han skall vara fortsatt frihetsberövad eller inte.

Mannen, som är i 55-årsåldern, är i nuläget misstänkt för grovt våld mot tjänsteman men brottsrubriceringen kan komma att ändras och utökas under utredningens gång.

Uppdatering kl. 15.50

De misstankar som finns i nuläget mot mannen är:

Grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, försök till grovt våld mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman.

Polisen kommer strax att påbörja förhör med mannen.

Uppdatering

Efter förhör med mannen har en åklagare beslutat att han skall vara fortsatt frihetsberövad vilket innebär att han numera är anhållen.

Länet | Riksväg 50
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in