‘Låtar För Livet’ har redan streamats sexsiffrigt

Av på 8 februari, 2021

Den 8 Januari gav den Stockholmsbaserade Musik- och Event agenturen High 5ive Music tillsammans med tio stycken framtidslöften inom Rock- och Metal från hela landet ut albumet ’Låtar För Livet’, till förmån för Suicide Zero. Nu firar albumet en månad och har redan streamats över 100,000 gånger bara på Spotify.

Albumet är en blandning av Rock- och Metal covers på kända poplåtar av artister som Viktor Leksell, Laleh, Danny Saucedo, Veronica Maggio, Håkan Hellström med flera. 
Utgivningen är unik i sitt slag och helt på svenska.

– Det är något som ingen gjort tidigare och vi kände att det var dags att lyfta både alla svenska popartister, men såklart alla fantastiska Rock- och Metalband som är med på plattan, säger Stoffe Johansson (en av initiativtagarna hos High 5ive Music).

Inspirationen till initiativet har de hämtat från det amerikanska skivbolaget Hopeless Records, som gjort ett liknande koncept på engelska ”Songs That Saved My Life”, där slutmålet och syftet utöver musiken är det samma som för ‘Låtar För Livet’. Att samla in pengar till hjälp för mental ohälsa och förebyggande av självmord.

– Mental ohälsa och självmord är ett fenomen som bara fortsätter att öka i samhället. Suicide Zeros otroligt viktiga arbete med att sprida kunskapen kring hur man själv kan vara med i kampen mot detta samtidigt som de själva skapar opinion ä så otroligt inspirerande, fortsätter Stoffe Johansson.

All vinst från streaming, försäljning av merchandise, CD’s, kassetter- och vinyl går oavkortat till Suicide Zero och deras arbete att radikalt minska självmorden.

– I vår bransch och kanske framförallt i musik genrér som Emo, Metal och Rock där vi verkar är detta ett otroligt vanligt förekommande. Därför är vi otroligt stolta att kunna få samarbeta med Suicide Zero och sprida kunskapen i en målgrupp där den är så oerhört behövd. Jag tror musik är ett otroligt kraftfullt verktyg för att nå ut till folk och alla de artister som medverkar på skivan blir ju ambassadörer för budskapet, avslutar Stoffe.

‘Låtar För Livet’ har nu alltså redan streamats över 100,000 gånger på Spotify. Tack vare alla som lyssnar så är man med och bidrar i kampen tillsammans med Suicide Zero.

Medverkande artister och respektive låt de tolkar:

1. Noija – 5 Minuter (Malmö)
2. Aviana – Svag (Norrköping)
3. Those Without – Sand (Örebro)
4. Awake the Dreamer – Din Tid Kommer (Stockholm)
5. Allt Faller – (Du är så) Yeah Yeah, Wow Wow (Stockholm)
6. Dusty Miller – Svalkar vinden (Stockholm)
7. Torments – Bara Få Va Mig Själv (Stockholm)
8. ColdTears – Brinner i bröstet (Göteborg)
9. Marcus Vik – Lakan (Västerås)
10. Lakesides – Forever Young (Malmö)

Lyssna på ‘Låtar För Livet’ här »

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa: High 5ive Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in