Lättade restriktioner gör resandet enklare

Av på 31 maj, 2021
Foto: Matina Tsogas

Europa öppnar upp och med dagens lättade restriktioner kring inresa i Sverige förenklas resandet ytterligare för alla ressugna svenskar. Resenärer som befunnit sig utomlands kommer inte längre att behöva ta ett Covid-test vid hemkomst, inte heller sitta i karantän, utan kan nu resa in i landet som normalt.

Efter dagens besked, tillsammans med att det redan sedan tidigare varit möjligt att resa med ett negativt test, så förväntar Ving nu en explosion i bokningarna av resor, liknande det som skedde i Danmark då landet öppnade upp igen och reserestriktionerna lättades. Vings systerbolag Spies såg då en ökning på drygt 160 procent på bara några dagar (jämfört med ett normalt år) och suget efter resor spås nu öka markant även i Sverige.

  • Sedan några veckor tillbaka är Ving igång med sommarsäsongens resor med flyg till Gran Canaria, Mallorca, Rhodos och Kreta. Inom kort öppnar även Cypern och Kroatien.
  • Redan nu kan alla med negativa covid-test, som subventioneras av Ving, resa.
  • Från den 1 juli kommer även EU-gemensamma Covid-certifikat, som utöver ett negativt test ska öppna för resor för de med antikroppar eller som fått vaccin.
  • Turismens återkomst är mycket efterlängtad och öppnandet av Europa välkomnas varmt  av både lokalbefolkning på turistorterna och bland ressugna svenskar, vilket inte minst märkts i samband med att de första ankomsterna nu har kommit till de stora turistdestinationerna i Medelhavet (med fulla flyg).
  • Vings första avgångar för sommarsäsongen har i stort sett varit fullbokade och de kommande veckorna är även dem välbokade.
  • I Sverige har efterfrågan ökat successivt inför sommaren och den senaste månaden har nybokningarna ökat med 35 procent jämfört med månaden innan.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Ving

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in