Ledande psykiatriker och 400 mg Ritalin bakom det värsta våldtäktsfallet någonsin.

By on 26 februari, 2013

Det är det värsta våldtäktsfallet någonsin i Norge. Förövaren, som drogade ner fem kvinnor och filmade övergreppen, fick otroliga 400 mg våldsframkallande Ritalin om dagen ”för sin ADHD”, av en ledande psykiatriker. I Sverige pushar nu Socialstyrelsens vetenskapliga råd, Lars von Knorring, liknande hästdoser till missbrukare.

I norsk TV (NRK) beskrivs fallet som det ”allvarligaste våldtäktsfallet som blivit behandlat i norsk domstol”. Fem kvinnor utsattes för grova övergrepp under flera år. Förövaren injicerade kvinnorna med de droger han själv använde och filmade sedan övergreppen.

Det är många som är upprörda i Norge av NRK:s avslöjanden om att den 38-årige mannen under en längre tid fick utskrivet otroliga 400 mg Ritalin om dagen av en ledande psykiatriker. Det är mer än tio gånger normaldosen med rent apoteksamfetamin. En apoteksanställd slog larm om de höga doserna och i rätten framkom det, som NRK rapporterar, att ”mannen satt sprutor i kvinnorna, med en drogcocktail av amfetamin och ADHD-medicinen Ritalin”. Mannen dömdes av tingsrätten till 15 års fängelse.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedmark_og_oppland/1.8368545

Chefsläkaren i det landsting (fylke) där toppsykiatrikern är anställd har i en undersökning av saken kommit fram till att påståendena om de otroligt höga doserna av utskrivet Ritalin stämmer, och det också skrivits ut sådana doser till flera andra patienter.
http://m.nrk.no/artikkel.jsp?art_id=1.10878337

För den som inte känner till det – speciellt de svenska mediarepresentanter som aldrig berättar om saken – ORSAKAR amfetaminpreparat våldsbeteende och aggressioner. Det är känt sedan länge och läkemedelsbolaget Janssen har i sina egna nya studier bevisat saken om igen: Concerta ORSAKAR aggressioner och fientlighet. Samtidigt sålde bolaget våldsframkallande Concerta för 308 miljoner kronor till vuxna i Sverige 2011-2012.

Det har visat sig i flera mycket otäcka våldsfall även i Sverige, där ADHD-droger varit inblandade:

• En 28-årig man dömdes i oktober 2010 till 4 års fängelse för en grym ”batongvåldtäkt” på sin före detta flickvän. Hovrätten betecknade handlingen som ”rå och hänsynslös”. En psykiatriker hade skrivit ut våldsframkallande amfetamin för hans ADHD.

• Vi har vad som räknas som en av de ruskigaste våldtäkter som begåtts. En 33-årig man hade våldtagit två 17-åriga flickor under en bilfärd som pågick i 16 timmar. Enligt åklagaren var det det värsta våldtäktsfall hon sett. Han använde Concerta.

Den befogade upprördheten i Norge över de vidrigheter som begås under påverkan av våldsframkallande legala och illegala droger har vi inte sett något om i media i Sverige. Vi har inte läst något om begreppet ”tjackballe” och anledningarna till att amfetamin ofta finns med i sexuellt våld. Det är i stort sett bara KMR som berättat om drogbakgrunden i de vansinnesdåd vi sett de sista åren. http://www.kmr.nu/pressrel_2011_07-02-knarklakarna-skapar-en-mangd-dodsfall-och-vald-bland-unga.htm

Än värre är att förskrivningen av hästdoser våldsframkallande narkotika pushas av Sveriges mest inflytelserika psykiatriker. Läkemedelsverkets och Socialstyrelsens vetenskapliga råd, Lars von Knorring, inkallade i mars 2010 vad han kallade ”specialsakkunniga” till Läkemedelsverket. von Knorring beskrev i brev att missbrukare ”kräver höga doser [amfetamin]”.Och på mötet berättade de inkallade experterna (Per Woxler, Bo Söderpalm och Johan Franck) att man bör skriva ut följande doser (Ritalin, Concerta) till missbrukare: ”I normalfallet ej över 300 mg, men vissa individer har behov av högre doser.”

I Norge är man alltså nu skakad över att en ledande psykiatriker skrev ut 400 mg Ritalin per dag, som sedan användes till nerdrogning av kvinnor under flera år, och till att bygga upp de aggressioner som behövs för att begå dessa brott under en längre tid.

I Sverige sitter motsvarande psykiatriker (von Knorring, Franck, Lindefors) i Kriminalvårdens vetenskapliga råd, och ”rekommenderar” dessa doser till kriminella missbrukare.

KMR har tidigare uppmärksammat Socialstyrelsen och politiker på att man på psykiatriker Johan Francks klinik i Stockholm skrivit ut 490 mg (!) Ritalin till en man under ett halvårs tid – med ett katastrofalt resultat. http://www.kmr.nu/pressrel_2012_06_24-karolinska-delar-ut-dodliga-doser-amfetamin.htmVi vet också att det här är långtifrån ett isolerat fall.

Ingen brydde sig.

Berörda politiker rekommenderas nu att ordentligt sätta sig in i det norska våldtäktsfallet.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login