Legendaren Jörgen Persson fortsätter i blågul tjänst, bordtennis

By on 20 april, 2019

Det står nu klart att Jörgen Persson, som de senaste tre månaderna vikarierat som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bordtennis, nu förlänger med Svenska Bordtennisförbundet. Uppdraget kommer att se lite annorlunda ut än det hittills gjort och Perssons nya titel blir matchcoach och spelarutvecklare. Det nya uppdraget startade under det avslutande VM-lägret i Malmö och pågår till och med European Games i Minsk som arrangeras mellan 21-30 juni 2019.

Jörgen har själv under en längre tid funderat på och pratat om att jobba med landslaget. Nu har drömmarna blivit sanna och även gett mersmak åt Persson som bland annat har 11 VM-medaljer på meritlistan.

– Självklart är det en väldigt kul och intressant roll där jag känner att jag har mycket att bidra med. Jag har jobbat med spelarna några månader nu och allt har känts bra och jag har kommit bra in i gruppen. Jag ser gärna att det blir en fortsättning även framöver men vi tar en sak i taget, säger Jörgen Persson och fortsätter:

– Det ska bli kul att komma till ett VM igen och bära den blågula dressen även om det inte är som spelare denna gång. Jag har stora förhoppningar på truppen och jag tror att någon kommer överraska positivt.

Med en meritlista som få är Jörgen Persson ett fantastiskt namn att ha inom organisationen. Svenska Bordtennisförbundet ser väldigt positivt på förlängningen men även kring erfarenheten och kunskapen som Persson bidrar med och nu för vidare till nästa generationer.

– Om vi inom svensk bordtennis ska komma vidare och framåt är det oerhört viktigt att ta tillvara på den kompetens som finns inom sporten. Jörgen är en enastående resurs som vi kan ha stor nytta av nu och framöver vilket också är en uppfattning som delas av spelarna. Jörgen är duktig på att hitta de där extra procenten som krävs för att gå hela vägen och hans roll som spelarutvecklare, tekniktränare och matchcoach blir därför väldigt viktig. Jag hoppas att vi kan hitta en mer långvarig lösning som sträcker sig till OS i Tokyo nästa sommar, säger Mikael Andersson, sportchef på Svenska Bordtennisförbundet.

Inviduella VM spelas mellan 21-28 april i Budapest, Ungern. Sverige skickar totalt nio spelare varav fem är herrar och fyra damer. Under VM tävlas det i klasserna singel, dubbel och mixed och av de svenska spelarna är det Mattias Falck tillsammans med Kristian Karlsson i herrdubbel som är bäst seedade då paret förutspås gå till semifinal.

Sport | Bordtennis
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login