Legendariska Counting Crows återvänder med nytt material

By on 28 april, 2021

Efter nästan sju års tystnad tillkännager nu det Grammy- och Oscar-nominerade bandet Counting Crows att de släpper ny musik.

EP:n “Butter Miracle, Suite One” är producerad av Brian Deck (Iron & Wine m fl).

Den fyrspåriga sviten släpps 21 maj via BMG och kan förbeställas HÄR.

Den första singeln, ”Elevator Boots” som släpps nu, ger lyssnaren en inblick i livet som turnerande band, både den intensiva spänningen, den stundtals prövande isoleringen och den renande kraften i musiken. Låten, som är skriven av sångaren Adam Duritz, personifierar vad det innebär att spendera livet fokuserad på det som betyder allt för dig, trots att det ibland gör att du står utanför resten av världen.

Tracklist “Butter Miracle, Suite One”:
1. The Tall Grass
2. Elevator Boots
3. Angel of 14th Street 
4. Bobby and the Rat-Kings

Counting Crows har bländat lyssnare över hela världen i mer än två decennier med sin själfulla och intrikata tappning av tidlös rock & roll. Efter att formligen ha exploderat på musikscenen 1993 med sitt multi-platina-belönade album, “August and Everything After”, har bandet gett ut sju studioalbum, som sålt mer än 20 miljoner exemplar över hela världen. De är ansedda som ett av världens mest framstående turnerande rockband.

2004 spelade Counting Crows in ”Accidently in Love” för den animerade filmen Shrek 2. Låten placerade dem återigen i blickfånget och på topplistorna och gav dem både Oscar-, Golden Globe- och Grammynomineringar.

Counting Crows placerade sig på plats nr 8 när Billboard Magazine nyligen utsåg “Greatest Of All Time: Adult Alternative 25th Anniversary Chart”.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login