Leif Brixmark & New Holland Band inleder sommarens musikkvällar i Svalbo

By on 24 april, 2022

Söndag 1 maj kl 19 inledes sommarens musikkvällar i Svalbo med Leif Brixmark och New Holland Band som bjuder på ”en musikalisk häxkittel där svensk musiktradition möter jazz, blues och kletzmer”. Därefter blir det musikkvällar varannan söndag hela sommaren, motorträffar varannan torsdag och fler konserter genom Kulturaktiebolaget.

Söndag 1 maj kl 19: Leif Brixmark & New Holland Band

Relativt få artister inom nutida svenskt musikliv kan sägas ha plöjt en egen konstnärlig fåra utanför konventionerna utan att på samma gång i hög grad förlorat sin möjlighet att tilltala en bred publik. En grupp som faktiskt lyckats behålla den breda publikens gillande, inte bara trots, utan på grund av sin särpräglade stil är New Holland Band med Leif Brixmark i spetsen.

New Holland Band är en musikalisk häxkittel som sjuder av inslag ur så många stilar att den färdiga anrättningen inte låter som någon eller något annat. Det i huvudsak av Leif Brixmark komponerade materialet (ett och annat lånat stycke har även letat sig in i repertoaren) behandlas av de skickliga musikerna till en vital hybrid där den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri, och Brixmarks målande lyrik ramas in av detaljerat utsmyckade arrangemang. Viskande lyriska partier exploderar plötsligt i vilda improvisationer där inga regler finns.

Det är dynamiskt, levande, och alltigenom charmerande. Till råga på allt är detta en orkester som engagerar sin publik, som arbetar visuellt likväl som musikaliskt, och den energi som bandet utstrålar från scenen är mycket smittsam.

Begränsat antal platser. 250 kronor kostar det, fika med macka och kaka ingår. Ring och boka till 0705663560.

Musik och annat på Svalbo Café 2022:

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login