Lexi Berg är här med “Helpless to Help You”

Av på 13 juni, 2021

2021 ser ut att bli ett genombrottsår för svensk-amerikanska singer-songwritern Lexi Berg: Hennes låt “What If” har uppmärksammats då den är med i Netflixfilm “Pieces of a Woman”, som fått ett antal nomineringar genom hela gala-säsongen. Hennes debutlåt ”Into The Sea” via Warner Music UKs label EastWest Records har redan spelats flera gånger av Jo Whiley på BBC Radio 2 och den tillhörande, dramatiska videon har fått varmt mottagande av Lexi-fans och prominenta vänner som Anya Taylor-Joy, Nicholas Pinnock, Bianca Jagger, Amelia Windsor och Rebecca Ferguson.

Lexi Berg kommer i dagarna med nya singeln ‘Helpless To Help You’ och efter den meditativa tonen i de två tidigare singlarna är ’Helpless To Help You’ laddad med mer glöd och med Lexis kraftfulla sång som påminner om en ung Stevie Nicks. Låten är rik på ljusa harmonier och är ett anthem som sträcker ut handen till någon i nöd. Medan titeln antyder att det handlar om en olöslig situation, avslöjar en subtil lyrisk twist ett erbjudande om stöd och ljus i mörkret.

“Helpless to Help You” handlar om frustrationen som många av oss har upplevt när vi inte kan hjälpa någon vi älskar,” säger Lexi. ”Det handlar om att acceptera att även om vi inte kan fixa allt, kan vi ändå finnas där för dem.” “Så många människor har haft en svår tid under pandemin. Det är aldrig lätt att verkligen se människor vi älskar. Ibland när allt vi vill göra är att erbjuda en lösning är svaret ofta bara att lyssna och vara närvarande. Det kan vara en livlina”.

‘Helpless To Help You’ är ett bevis på Lexis förmåga att uttrycka de universellt relaterade aspekterna på sina personliga erfarenheter. Hennes låtar handlar om det dagliga livet – förvandlat till något större: modern pop med passion och själ, med rötter i 70-talets bohemiska folkrock kombinerat med ett tydligt nordiskt arv. Låten är skriven av Lexi, tillsammans med producenten Jimmy Hogarth (Amy Winehouse, Sia, Duffy, Paolo Nutini) och Benjamin Francis-Leftwich. Det är en av över 100 låtarna hon skapat i år i samarbete med Wayne Hector (Kylie, One Direction) och Jim Eliot (Foxes, Ellie Goulding).

‘Helpless To Help You’ släpps samtidigt med den officiella videon som är regisserad av Drew Cox (Jorja Smith, Plan B). Han använder sig här av iögonfallande koreografi för att utforska historien om ett par som långsamt glider isär. Men precis som låten är det i slutändan ett budskap om hopp – deras kärlek och engagemang hjälper dem att övervinna hindren. Videon koreograferades av Gareth Walker, som arbetade nära artister som Jay-Z, Rihanna och Coldplay under sin tid som biträdande regissör för avslutningsceremonin för OS och London i Paralympics 2012.

Lexi Berg (Alexandra Berglöf) föddes i Stockholm, Sverige och växte upp vid havet och tillbringade mycket av sin barndom på en husbåt, utrustad med ett piano. Hon är klassiskt utbildad pianist men hennes talanger blomstrade också som sångare, vilket ledde till erbjudanden när hon var 13 år från lablar och producenter som var angelägna om att forma henne som ung popstjärna. Men efter en älskad farbrors självmord, åkte hon till Amerika, sedan Edinburgh och London, där hon började utforska sin egen väg som låtskrivare och artist.

En vändpunkt i karriären kom när hon skickade några tidiga demos till Faris Badwan från The Horrors, vilket gjorde ett sådant intryck att de spelade in tre spår, inklusive ’What If’. Lexi skickade sedan sin musik direkt till bloggar och streamingtjänster – vilket ledde till att hon hamnade på spellistor på Spotify och Apple vilket i sin tur ledde till att hon upptäcktes av ett sync-företag, vilket sedemera ledde till soundtracket till ’Pieces Of A Woman’ och en Warner-deal!

Lexis debut EP ‘Empire of One’ släpps senare i sommar!

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in