LIBO vinnare av Energi- och klimatpriset i Örebro län

Av på 30 oktober, 2020
Roger Sixtensson, VD på FALAB/LIBO, tar emot priset av Landshövding Maria Larsson

LIBO (Lindesbergsbostäder AB) tilldelades idag Länsstyrelsens Energi- och klimatpris i kategorin Årets föredöme/inspiratör inom offentlig sektor 2019 för träbyggnationerna på Kvarteret Gåsen, Bergsparken och Golfboendet i Lindesberg. Priset delas ut av Länsstyrelsen i Örebro län och Region Örebro län inom Örebro läns energi- och klimatprogram.

Priset delades ut på Handelskammaren Mälardalens Promotion-morgon. Motiveringen till vinsten lyder:

“LIBO har under 2019 färdigställt flera träbyggnationer (Kvarteret Gåsen, Bergsparken och Golfhusen) i olika stilar. Att bygga i trä är verkligen i tiden men är långt ifrån ett självklart val i svenska kommuner idag. Med detta modiga val av material har LIBO visat att bygga i trä inte kostar mer än att bygga i betong och stål, de har visat att träbyggnader kan se ut på olika sätt för att passa in i olika stadsmiljöer och framförallt har valet av material gett flera klimatvinster. Trä är det enda byggnadsmaterialet som är förnybart. Att bygga trähus innebär radikalt lägre koldioxidutsläpp än traditionellt byggande.”

– Det är LIBO’s engagerade medarbetare och modiga och målinriktade styrelse som tillsammans driver vårt hållbarhetsarbete framåt, säger Roger Sixtensson, VD på FALAB/LIBO under prisutdelningen.

För LIBO’s del var det ”andra gången gillt” eftersom vi 2011 var nominerade för våra passivhus på Idengatan i Frövi.
Priset delas ut årligen till personer eller organisationer som inspirerat eller varit föredöme för insatser som lett till minskad klimatpåverkan, energieffektivisering eller ökad användning av förnybar energi.

Länet
Örebronyheter

Källa Libo

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in