Lidl stöttar Håll Sverige Rent-dagen

Av på 26 augusti, 2021

Den 18/9 går årets Håll Sverige Rent-dag av stapeln. Lidl Sverige stöttar Håll Sverige Rent och som en del av Lidls globala plaststrategi vill företaget vara med och minska mängden skräp på land och i våra hav. Från och med den 26 augusti kan du enkelt anmäla dig till Håll Sverige Rent-dagen i någon av våra utvalda butiker.

– Vi är glada att kunna stötta deltagandet i skräpplockaraktiviteter och medvetandegöra de negativa effekterna av nedskräpning. Att uppmärksamma dessa aktiviteter är en bra möjlighet att hjälpa naturen en bit på vägen och en naturlig del i vårt hållbarhetsarbete, säger Bella Goldman, Varumärkes-, CSR- och Kommunikationsdirektör på Lidl Sverige.

I Lidls plaststrategi REset Plastic och aktivitetsområdet REmove vill företaget bidra till att plast som hamnat i miljön ska samlas in återföras till återvinningssystemet. Lidls kunder möts nu av en skylt i 15 av våra butiker där de genom QR-kod kan anmäla sig till Håll Sverige Rent-dagen lördagen den 18/9.

– Det är bara tillsammans vi kan minska skräpet. Därför är Lidls insats så viktig för att få fler att engagera sig i arbetet mot ett av världens största miljöproblem, nedskräpningen. Vi tror på rekordmånga deltagare på Håll Sverige Rent-dagen i år. Det är helt fantastiskt vilken folkrörelse det här börjar bli, säger Joakim Brodahl, chefsamarbeten och försäljning på Håll Sverige Rent.

– Vi peppar givetvis också alla våra cirka 5 000 medarbetare i Sverige att anmäla sig för att bli skräpplockare. Vi hoppas att vi i år samlar in ännu mer skräp än vad vi gjorde förra året, säger Bella Goldman.

De femton butiker som det går att anmäla sig direkt i är: Jönköping Huskvarna, Karlstad Våxnäs, Jönköping Ekhagen, Karlstad Södra Kroppkärr, Örebro Grenadjären, Kvillebäcken, Bergsjön, Angered, Malmö Knivgatan, Malmö Delsjögatan, Spånga, Ekerö, Östersund, Rågsved samt Barkarby.

Läs mer om Håll Sverige Rent-dagen och hur Lidl är en del av det: lidl.se/plast.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Lidl

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in