Lillån IBK förlorade första omgången av finalserien mot AIK IBF

By on 3 april, 2022

Lillån IBK är överraskande vidare i kvalet till Svenska Superligan efter att ha slagit ut Warberg IC, nu väntar AIK IBF i en direkt avgörande slutspelsserie över fem matcher. Första omgången av den spelade Lillån borta mot AIK i Stockholm, där började Lillån starkt. Dippade en aning i början av andra, där och då förlorade man matchen sett till hur det artade sig.

Lillån inledde matchen med ett stabilt, snabbt spel där laget inte stressade upp sig och pressade AIK. Spelet i sig var långt ifrån tillknäppt, istället för att starta med att känna på varandra så blev det tvärtom då bägge lagen öste på. Med det sagt så var det tajt och fysiskt spel som gällde, spelarna från bägge lagen trycket på varandra ordentligt. Lillåns spel ledde till en ledning när signalen gick för första pausvilan, 3-2 i favör Lillån.

Lillån bjöd in AIK i matchen när man i början av den andra perioden släppte till två mål efter att ha blivit bolltittande istället för att ligga tätt inpå och ta bort spelare, detta efter att AIK kunde sätta boll bakom Lillåns målvakt Hammarström efter två kontringar rakt upp i banan. Nu hör det till saken att Lillån har en lagmoral som gör att man inte viker ner sig utan man kommer tillbaka, vilket man gjorde på ett respektingivande sätt. Det tajta fysiska spelet var inte lika närvarande i mittperioden, något som kan tillskrivas Lillån då man slappnade av en aning och inte checkade lika högt som i den första. Hemmalaget vann perioden med 3-2, oavgjort på resultattavlan.

I den sista delen blev spelet öppnare, men försiktigare från bägge lagen sett till det tajta fysiska spelet. Inte konstigt egentligen där ingen inte riktigt ville stå för något misstag, Lillån förde sitt spel men avslutade inte på ett kliniskt sätt och man blev nollade i sista tjugo. Lillån plockade ut målvakten med ca tre minuter kvar i jakten på ett kvitteringsmål, men man kom inte ifatt. Den tredje perioden gick till AIK, Lillån var med men det var hemmalaget som gick segrande ur första finalrundan.

Trots förlusten stod Lillån för en bra insats där man helt klart var med under större delen av matchen, matchen sett till hur det såg ut gjorde man när man släppte in de där två enkla målen i början av den andra perioden. Man kan inte slappna av över huvudtaget om man vill ta sig till Svenska Superligan, samt att nu borde man ha kolla på AIKs målvakt Jonathan Hjelm och hans vassa utkast högt upp i banan, tack var ett av den fick Hjelm med sig en assistpoäng i matchen.

AIK hävdade i matchintervjun att man jobbade hårdare än andra lag sett över 60 minuter, något man faktiskt man gjorde i den här matchen. Det innebär helt enkelt att i den andra omgången av finalrunda på hemmaplan ska Lillån lärt sig läxan, att stå upp ända in i kaklet, att inte backa av, att jobba tätare i defensiven. Kan man få ihop den biten kvitterar man matchserien i Idrottshuset, gärna framför kokande läktare där publiken ska agera ljudvägg.

Torsdag 7 april 2022 Idrottshuset är platsen som gäller då är det dags för Lillån IBK att ta emot AIK IBF i runda två, klockan 19.00 blir åka av.