Lillån IBK kom aldrig riktigt nära

By on 11 februari, 2017

Med mindre än två dagar sedan derbyt mot IBF Örebro tog Lillån IBK emot Craftstaden IBK Oskarshamn i Idrottshuset, trots det visade hemmalaget att både krafter och energi fanns.

Första perioden var jämn, bägge lagen var ganska jämna. Lillån fick ett mål bortdömt innan de gjorde 1-0. Tyvärr så slappnade de av för mycket vilket ledde till en kvittering direkt efteråt av Craftstaden. Det var mycket tjafs i slutet av perioden och gästerna gjorde både 2-1 och 3-1 inom loppet av sju sekunder.
Matchresultat 1-3

Andra perioden inleddes bäst av Craftstaden som även gjorde  två i snabb följd o h gick fram till 5-1, något som fungerade som en väckarklocka för hemmalaget. Lillån tog i sitt eget spel, började spela mer fokuserat och de kunde innan periodpaus minska gapet med två mål.
Matchresultat 3-5

Tredje perioden inleddes med en utvisning för Lillån plus att de drog på sig ytterligare en i början av andra, gästerna kunde utnyttja det och utöka ledningen med två mål. Efter det blev det en svängig sista period där Lillån blev tvungna att öka och gå framåt, innan slutsignalen ljöd hade bägge lagen producerat inte mindre än nio mål.
Matchresultat 6-11

Sammanfattningsvis blev det match där hemmalaget tappade sitt spel, det blev slarvigt hafsigt, laget höll dock ihop det hela stundtals och det fanns ljusglimtar. Men den sista skärpan med bollkontroll och distinkta avslut fanns inte, med bara tre omgångar kvar av serien ser det inte ljust ut och Malmö som ligger närmast före Lillån över slutspelsstrecket fem poäng före möter bottenlaget Alingsås i söndagens 19e omgång.

Med tre omgångar kvar har Lillån IBK ett ganska tufft schema med tre bortamatcher, det är Fagerhult Habo IBK, FBC Kalmarsund och serieledande Jönköpings IK kvar att möta.