Lillån vände och vann mot Kalmarsund

Av på 30 november, 2013

Det blev en övertidsseger med 6-5 för Lillån idag. Laget kom tillbaka efter att blivit helt utspelade i den första perioden.

Ställningen var 0-3 till Kalmarsund när den andra perioden startade, där började Lillåns upphämtning som tillslut resulterade i att Emil Albertsson kunde avgöra på övertid.

Kalmarsund gjorde en bra match, de spelade lugnt och behärskat. De hade även fler anfall än hemmalaget. Men det var Lillån som drog det längsta strået idag.

Första perioden
Det var bortalaget Kalmarsund som tog kommandot i matchen. De var betydligt piggare och visade mer vilja. Gästerna gjorde 0-1 tidigt i matchen.

Lillån var inte med i första perioden och Kalmarsund kunde öka på till 0-2 i mitten av perioden. Hemmalaget fick inte ut så mycket av sitt spel då bortalaget dominerade.

När det återstod en sekund av perioden gjorde Kalmarsund 0-3 och de gick till pausvila med en bekväm ledning.

Andra perioden
Lillån visade mer vilja i början av andra perioden, de tryckte på och det gav resultat. Hemmalaget fick tidigt in en reducering till 1-3. Lillån fortsatte att pressa och skapade fler lägen i matchen än vad de tidigare hade gjort.

Men gästerna skulle komma tillbaka, ett dragskott från mittplan resulterade i 1-4 till Kalmarsund. Lillån gav inte upp och fick in en reducering några minuter senare.

Hemmalaget fick dessutom ett powerplay några minuter efter 2-4 målet och kunde reducera till 3-4. Lillån gjorde ett bra lyft i sitt spel i andra perioden men gäster gick till pausvila med en 3-4 ledning.

Tredje perioden
Tempot och intensiteten höjdes i den tredje perioden, Lillån pressade på för att få in en reducering medan Kalmarsund spelade lugnt och försvarade sig bra. Efter ca 9 min spel gav Lillåns press utdelningen när Robin Sjögren satte kvitteringen.

Hemmalaget fortsatte att press Kalmarsund och med ca 3 min kvar av matchen kom ledningsmålet för Lillån. Robin Sjöberg fick en prefekt passning och kunde sätta 5-4 på nära håll.

Tyvärr kunde inte hemmalaget behålla ledningen, ca 2 min kvar av perioden satte gästerna 5-5. Matchen gick till sudden.

Övertid
Lillån behöll trycket och det tog bara 2.45 så hade Emil Albertsson avgjort för hemmalaget. Hemmalaget vann tillslut med 6-5.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in