Linde energi kan vinna Miljöstrategipriset – nominerade för andra året i rad

Av på 27 januari, 2021
Jens Isemo, vd på Linde energi.
Foto: Linde energi

Linde energi är ännu en gång nominerat till Miljöstrategipriset, ett pris som delas ut av tidningen Miljö & Utveckling och som ska premiera en tydlig hållbarhetsstrategi.

– Vi arbetar långsiktigt och målmedvetet med hållbarhet som ledstjärna. Att vi är nominerade till detta fina pris för andra året i rad visar att vi gör bra saker och att vi är på rätt väg i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, säger Jens Isemo, vd på Linde energi.

Miljöstrategipriset ska uppmärksamma och premiera ”en person eller grupp som på ett strategiskt föredömligt sätt utformat och genomfört en tydlig hållbarhetsstrategi i sin organisation”, enligt Miljö & Utvecklings webbplats.

Linde Energi nomineras för sitt hållbarhetsarbete som bland annat omfattar fossilfrihet, hälsa, säkerhet och öppenhet.

– Vi arbetar mot tydliga mål inom såväl ekologisk som ekonomisk och social hållbarhet. Dessutom arbetar vi strategiskt med arbetsmiljö och säkerhet. Vi prioriterar miljön och våra medarbetares hälsa i vardagen, i våra projekt och när våra verksamheter utvecklas, framhåller Emma Johansson, EHS&S-ansvarig på Linde energi.

– I vår nominering lyfte vi dessutom fram Solhagen i Torphyttan, som ett konkret exempel på hur vi vill öka vår andel lokalproducerad och förnybar energi och som har en innovativ affärsmodell där vi erbjuder våra kunder att abonnera på solpaneler, fortsätter Emma Johansson.

Bland övriga nominerade kan nämnas nöjesparken Liseberg, tågföretaget MTR Nordic, industrikoncernen Sweco och fastighetsbolaget Vasakronan. Förra gången Linde energi nominerades gick Miljöstrategipriset till Max Burgers, i konkurrens med bland annat Lidl Sverige och Returpack.

Vinnaren av Miljöstrategipriset utses i samband med Miljöstrategidagen den 9 mars.

De nominerade bedöms och vinnaren utses av Miljöstrategiprisets jury, som består av Ylva Öhrnell (DHL Freight), Kristina Birath (Eskilstuna kommun), Peter Westman (Världsnaturfonden WWF), Henrik Ny (Blekinge Tekniska Högskola) och Ingar Lindholm (chefredaktör för Miljö & Utveckling).

Länet
Örebronyheter

Källa Linde Energi

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in