Linde energi skänker Öppet Hus-kassan till Röda Korset i Lindesberg

By on 5 oktober, 2022
Foto: Linde energi

I samband med Lindemarken anordnade kommunägda Linde energi Öppet Hus, med bland annat utförsäljning av gamla trohetsbonusar. Totalt fick Linde energi in 2 510 kronor, som efter en omröstning bland företagets kunder skänks till Röda Korsets Lindesbergskrets.

– Varje år ger vi våra elhandelskunder en present, en så kallad trohetsbonus. Även om vi delat ut många har vi haft många liggande på lager. Det känns bra att de har fått ett nytt liv och att försäljningen dessutom bidrar till ett lokalt, välgörande ändamål, hälsar Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde energi.

När dörrarna till Öppet Hus stängt och summan av utförsäljningen sammanställts, kan Linde energi konstatera att företaget sålt trohetsbonusar för 2 510 kronor. En summa som oavkortat skänks till Röda Korsets Lindesbergskrets.

Röda Korsets Lindesbergskrets utsågs till ”vinnare” genom en digital omröstning via Linde energis kundregister.

– Vi strävar efter att alla ska kunna leva, jobba och utvecklas i Bergslagen. Därför valde vi ut fem organisationer som arbetar ideellt i samma anda. Därtill känns det extra fint att engagera våra kunder och låta dem vara med och bestämma vart pengarna ska skänkas, fortsätter Fredrik Klingvall.

– Vi gläds med Röda Korset Lindesberg, som får ett välkommet stöd till sin verksamhet. Och så laddar vi om inför nomineringen till 2022-års Energiklappen – vårt initiativ för att uppmärksamma och belöna lokala eldsjälar. Den som har en kandidat i åtanke, kan redan nu fila på en vass nominering, avslutar Fredrik Klingvall.

Fakta omröstningen

  • Antal inbjudna till omröstningen: 6 528
  • Totalt antal röster: 622
  • Röstfördelning:Röda Korset, Lindesbergskretsen, 198
  • Friluftsfrämjandet Lindesberg, 170
  • Naturskyddsföreningen Linde, 146
  • Lions Lindesberg, 91
  • Rotary Lindesberg, 17

Örebro län
Örebronyheter

Källa: Linde Energi

You must be logged in to post a comment Login