Lindesbergs Filmstudio tipsar om digitala alternativ

Av på 25 januari, 2021
Arkivbild.

Film gör sig bäst på biograf – men i väntan på bättre tider tipsar Lindesbergs Filmstudio om digitala alternativ som gör det möjligt att se streamade filmer. Göteborg Filmfestival blir i år för första gången digital med möjlighet för alla intresserade att ta del av ett 70-tal filmer – hemma i vardagsrummet

“Det är fortfarande oklart när Lindesbergs Filmstudio kan dra igång filmstudion igen, men vi hör av oss så fort vi vet mer”, skriver filmstudion och tipsar om digitala alternativ:

Göteborgs Filmfestival (29 januari-8 februari): I 44 år har Göteborg Filmfestival arrangerats på fullsatta biografer där otaliga filmskapare mött förväntansfulla premiärbesökare. Men i år kan vi varken trängas i foajéer eller möta långväga gäster – i år blir Göteborg Filmfestival för första gången digital. Med ett 11-dagarspass för 295 kronor (med rabatt 250 kronor) får du chans att se efterlängtade filmer som Tove Jansson-biografin Tove, Thomas Vinterbergs succéfilm En runda till och Cannes-snackisen Gagarine före alla andra. Läs mer om filmfestivalen på drakenfilm.se.

Cineasterna är bibliotekens digitala filmkanal. Här strömmas sevärd film från hela världen – helt gratis för landets bibliotek och deras låntagare. Det enda som behövs är ett bibliotekskort och att du loggar in på Bergslagsbibblan. Läs mer på cineasterna.com.

SVT Play har också mycket intressanta och bra filmer för tillfället. Bland annat There Will Be Blood (2007) av Paul Thomas Anderson. Eller filmen Helan och Halvan (2018) med Steve Coogan och John C Reilly i huvudrollerna. Läs mer på svtplay.se.

SFF & Filmstudio:Play bjuder på 100-årig klassiker: För hundra år sedan (21 januari 1921) hade Charlie Chaplins film “The Kid” premiär. Det vill SFF (Sveriges Förenade Filmstudios) fira och bjuder därför alla på jubileumsfilmen “Chaplins pojke”. Den är gratis för alla användare av Filmstudio:Play. SFF har också låtit filmvetaren och Chaplin-konnässören Malena Janson göra en introduktion till filmen och Chaplin. Hennes introduktion finns under “Presentationer” men också som en trailer till filmen.

Läs mer på här»

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in