Lindesbergs kommun bjuder in till dialogmöten för hållbar utveckling

Av på 29 april, 2021

Lindesbergs kommun vill veta mer vad invånarna har för tankar och idéer om sin närmiljö och bostadsort – och vad vi tillsammans kan göra för att skapa hållbara platser och miljöer i hela kommunen. Därför bjuder kommunen in till digitala dialogmöten med kommunens fyra servicepunkter Ramsberg 6 maj, Vedevåg 11 maj, Ullersäter 18 maj och Fellingsbro 25 maj.

”Lindesbergs kommun vill vara en hållbar kommun som är attraktiv för invånarna oavsett var man valt att bo. Det fantastiska med just Lindesbergs kommun är ju bland annat att vi har så många olika miljöer och platser att erbjuda. Hur kan vi bli ännu bättre? Hur kan vi ta tillvara på det unika, fantastiska, vackra, intressanta som finns i vår kommun? Och tillsammans arbeta för Lindesbergs kommuns ambition om att bli ett showroom för hållbar utveckling,” skriver Lindesbergs kommun i inbjudan.

Samtliga möten sker digitalt kl 17-18 respektive dag och anmälan görs tillnäringslivsutvecklare Martina Björck (martina.bjorck@lindesberg.se).

”Lindesbergs kommun ska bli ett showroom för hållbarhet”

”Lindesbergs kommun och Bergslagen bubblar av kreativitet, innovation och framåtanda. Med kommande generationers bästa för våra ögon höjer vi nu dessutom ambitionsnivån med målet att göra Lindesbergs kommun till ett showroom för hållbar utveckling”, skriver Bengt Storbacka (ordförande Linde Stadshus AB och Kommunstyrelsen), Jonas Bernström (ordförande Libo Lindesbergsbostäder AB), John Omoomian (ordförande Besök Linde AB) och Greger Nilsson (ordförande Linde Energi AB) på NA debatt.

”Det är vårt ansvar som vuxna att ge dagens unga framtidstro bortom klimathot och social oro. Därför ger Linde stadshus AB de kommunala bolagen i uppdrag att starta en gemensam hållbarhetsresa, som ska bidra till att göra Lindesbergs kommun till en nationell arena för hållbarhet. Vi ska visa upp kraften som finns i kommunen. Med start i de kommunala bolagen blir vi Sveriges första kommunövergripande showroom för en hållbar framtid! Vi vill bjuda in näringslivet och övriga civilsamhället att skapa landets första lokala skyltfönster för hållbar tillväxt och välfärd.”

Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in