Lindesbergs kommun söker samordnare av fritidsfrågor

Av på 27 maj, 2022
Arkivbild

Tillväxtförvaltningen vid Lindesbergs kommun söker samordnare av fritidsfrågor till Kultur- och fritidsenheten. Det är en ny tjänst som innebär både strategiskt och operativt arbete med fritidsfrågor inklusive föreningsfrågor i bred bemärkelse. ”Här har du stor möjlighet att påverka framtidens fritidsliv i Lindesbergs kommun”, skriver kommunen i platsannonsen.

På Kultur- och fritidsenheten som är en del av Tillväxtförvaltningen vid Lindesbergs kommun arbetar vi med fritidsfrågor, föreningar, allmänkultur, bibliotek, turism, medborgarservice och kulturarv. Hos oss är du välkommen till en arbetsplats där flera kompetenser arbetar med det gemensamma målet att göra skillnad för människors livskvalitet, idag och imorgon.

Vi söker nu dig som vill arbeta som samordnare för fritidsfrågor. Det är en ny tjänst som innebär både strategiskt och operativt arbete med fritidsfrågor inklusive föreningsfrågor i bred bemärkelse. Det kan handla om samverkan med civilsamhället, rådgivning till föreningar eller att arbeta med andra intressenter för att stärka möjligheterna till en rik fritid i Lindesbergs kommun. Det bubblar kring fritidsfrågorna i kommunen och verksamheten genomgår stora förändringar. Här har du stor möjlighet att påverka framtidens fritidsliv i Lindesbergs kommun!

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att självständigt initiera och driva utvecklingsfrågor, men också för arbete av både praktisk och administrativ karaktär. I rollen kommer du ha många kontaktytor och samarbete med kollegor, föreningsliv och civilsamhälle. Uppdraget fokuserar på att utveckla verksamheten men tjänsten innebär också att fungera som chefs- och verksamhetsstöd på enheten genom att ansvara för olika verksamhetsövergripande frågor.

Arbetsuppgifter:

– Tillsammans med kultur- och fritidschef planera fritidsverksamheten, driva arbetet framåt och delta aktivt i långsiktigt planeringsarbete.
– Arbeta operativt med vissa fritidsfrågor tillsammans med fritidskonsulent.
– Fungera som stöd till verksamhet och chef i olika frågor till exempel genom att uppdatera och utveckla rutiner och riktlinjer för verksamheten och ta tag i olika behov som dyker upp.
– Dokumentera och skriva ansökningar och redovisningar av olika slag.
– Uppföljning och utvärdering av kommunens stöd till civilsamhället.
– Omvärldsbevaka och vara uppdaterad på förändringar och utveckling som berör verksamheten.
– Leda möten och representera verksamheten i olika sammanhang.
– Fungera som kontaktperson då det gäller fritidsfrågor.
– Ingå i enhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av ledarskap till exempel inom projektledning eller föreningslivet är värdefullt. Uppdraget kräver att du är strukturerad och har lätt för att tänka strategiskt. Du bygger aktivt nätverk och vårdar relationer och du behöver vara prestigelös och trygg i dig själv. De många kontakterna ställer höga krav på kommunikation, tydlighet, flexibilitet och lyhördhet.

Ansök senast 2022-06-06 via denna länk: https://recruit.visma.com/spa/sv/public/apply?guidAssignment=14785250-4bbd-4913-9ccb-3ee8344936d1

Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in