Lindesbergs Konstförening visar ny konst i skyltfönster

Av på 22 april, 2021

Lindesbergs Konstförening hänger ny konst i skyltfönster på Kristinavägen 34 (gamla Lindqvist Glas) med verk av Torsten Sandberg (akvareller) och Oscar Nyholm (fotografier). Det här är föreningens Skyltfönsterprojekt 5.1 – ett projekt som sedan 2018 syftar till att försköna stadens centrum med konst i skyltfönster som annars skulle vara tomma.

Från åtta tomma butikslokaler 2018 till nu endast en lokal med fyra skyltfönster: “Vi är väldigt glad att det inte finns så många tomma skyltfönster längre att ställa ut konsten i – det är ju verksamheter som det ska vara i affärslokalerna och skyltfönstren”, förklarar föreningens ordförande Rainer Hickisch,

Torsten Sandberg: Bor i Lindesberg sedan 1987 och har arbetat inom vården.

“Konst och musik har alltid legat mig varmt om hjärtat. Tecknat och målat sedan länge. Spelat gitarr bland annat i Lindesbergs storband. Mina bilder dokumenterar det jag ser. Jag tycker det är roligt att hitta på. I mina akvareller berättar jag om hus, ljus och annat.”

Oscar Nyholm: Bor i Garphyttan med sambo från Lindesberg och har därför spenderat mycket tid i denna mysiga stad. Visar bilder från södra infarten till Lindesberg och kalkbrottet nära Uskavi.

“Intresset för foto började med en road trip genom USA år 2015. Intresset har blivit starkare och starkare för varje år och resor jag och min familj har upplevt. En annan stor del till mitt fotande var under de 5 år vi bodde i Oslo och fick uppleva Norges fantastiska natur. Idag fotar jag inte bara natur och landskap utan har utvecklat mig och min passion för foto. Porträtt och bröllop är några av de genrer jag älskar att fota.”

Skyltfönsterprojektet i korthet:

Tomma butiksfönster lånas ut av fastighetsägare till konstutställningar. Konstnärer och fotografer lånar ut sina konstverk. En idé och arrangemang som bedrivs av Lindesbergs Konstförening. Skyltfönster blir omhändertagna och upplysta. En föränderlig konstutställning, spridd över staden och tillgänglig dygnets alla timmar.

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in