Linus Öberg matchhjälte när Örebro HK slog Leksands IF

By on 1 oktober, 2020
Arkivbild.

Örebro Hockey åkte under torsdagen till Leksand för att ta sig an Leksands IF i den tredje omgången av SHL 2020/2021.

Örebro kom till Leksand med två segrar av två möjliga och vinst i de nio senaste mötena mot Leksand. Leksand å andra sidan kom med en förlust och en vinst där vinsten var mot Malmö i senaste matchen.

Den första perioden bjöd på en anfallsglad hockey där Leksand var laget som sköt flest skott, de tog också ledningen efter ett Örebro misstag. Men Örebro la sig inte på latsidan utan knappt fyra minuter senare kvitterade man. Det hela var en ganska jämn period men i 19 minuten fick Örebro två spelare utvisade och Leksand lyckades sätta ledningsmålet med bara sju sekunder kvar. Perioden slutade 2-1.

Leksand började den andra perioden i nummerärt överläge men lyckades inte få någon utdelning på det. Efter att Örebro blivit fulltaliga fortsatte Leksand att pressa på men lyckades inte ta sig igenom. Efter Örebros mål pressade åter Leksand på men Enroth i Örebro kassen spelade riktigt bra och i den 19 minuten fick Örebro en fin spelvändning och Rodrigo Abols satte ledningsmålet 3-2 vilket blev resultatet efter den andra perioden.

Tredje perioden började svajigt med böljande spel men i den tredje minuten slog Linus Öberg till och utökade Örebros ledning till 4-2 med ett distinkt skott vid bortre stolpen. Örebro fortsatte att sätta press på Leksand. Örebro var det dominerande laget men i den 11 minuten fick Örebro en utvisning som Leksand utnyttjade och reducerade till 3-4. Örebro fortsatte att sätta press på Leksand och det var egentligen bara Leksands första lina som lyckades att göra det lite svettigt för Örebro. 19 minuten mål Örebro, Linus Öberg gör 5-3 för Örebro. I slutminutrarna tog Leksand ut sin målvakt i jakt på en kvittering, Örebro lyckades spela sig ur Leksands pressen och Linus Öberg fick göra sitt tredje mål för kvällen och 5-3 till Örebro vilket också blev matchens slutresultat.

Örebro gör ännu en bra match men det är fortfarande mycket slarv i passningsspelet men det bättrar sig och framför allt kändes man riktigt bra i den tredje perioden. Nu väntar Linköping hemma närmast vilket kan bli en intressant match men från dagens match finns det framför allt två spelare att lyfta fram och det är Jhonas Enrot och Linus Öberg som båda var mycket bra idag.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 3 Oktober hemma i Behrn Arena mot Linköping HC.

Matchfakta:

Första perioden åttonde minuten utvisning Leksand, två minuter Peter Cehlarik slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. 12 minuten mål Leksand, Martin Karlsson 1-0 till Leksand. 15 minuten mål Örebro, Borna Rendulic kvitterar 1-1. 19 minuten dubbelutvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs interference, två minuter Ludvig Rensfeldt hooking. Powerplay Leksand spel 5 mot 3, mål Carter Camper 2-1 till Leksand.

Första perioden slutade 2-1 till Leksands IF
Skottstatistik första perioden Leksands IF 18-12 Örebro HK

Andra perioden åttonde minuten utvisning Leksand, två minuter Martin Karlsson slashing. Powerplay Örebro, mål Martin Karlsson kvitterat för Örebro till 2-2. 19 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols gav Örebro ledningen 3-2.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro HK
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 8-5 Örebro HK

Tredje perioden tredje minuten mål Örebro, Linus Öberg ökar på ledningen 4-2. Fjärde minuten utvisning Leksand, två minuter Marek Hrivík  slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Lukas Pilö interference. Powerplay Leksand, mål 13 minuten Mattias Ritola reducerar 3-4 för Leksand. 19 minuten mål Örebro, Linus Öberg gjorde 5-3 till Örebro.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Leksands IF 11-9 Örebro HK

Matchen slutade Leksands IF 3-5 Örebro HK
Skottstatistik matchen Leksands IF 37-26 Örebro HK