Lisa Ek är Eurosports expert under fotbolls-EM.

Av på 3 juli, 2013

EM på hemmaplan står för dörren, Eurosport är host broadcaster och direktsänder samtliga matcher. Expert under mästerskapet är spelarprofilen Lisa Ek som även tar plats i studion i EM-magasinet “Vägen till guld” på eurosport.se.

Fotbolls-EM inleds 10 juli med öppningsmatchen Sverige – Danmark på Gamla Ullevi i Göteborg och avslutas 28 juli med finalen på Friends Arena i Solna. Samtliga 25 matcher direktsänds på Eurosport (21) och Eurosport 2 (4). Kommentatorsteamet består av Marcus Bühlund och Markus Sjöman som får sällskap av nyrekryterade experten Lisa Ek, allsvensk spelare i LdB FC Malmö.

– Jag har spelarperspektivet, det är många spelare som jag tränar med eller spelar emot i Allsvenskan. Jag har kunskap om de mjukare värdena, en inblick i hur tjejernas inställning är, hur de förbereder sig. Jag har gått en tränarutbildning, så jag även bidra med ett tränaröga, säger Lisa Ek om sin debut som expertkommentator.

Förväntningarna på Sverige inför EM på hemmaplan är höga och Ek har goda förhoppningar.

– Sverige har goda chanser i EM. Pia har ju testat olika trupper under året, men jag tycker att den hon har tagit ut nu är den absolut bästa.

Samtidigt kommer Lisa Ek inte vara rädd att såga det svenska landslaget om de inte presterar.

– Jag är mest orolig för att jag ska vara för hård, inte för att vara för snäll. När jag förbereder mig inför en match måste jag ha inställningen att tycka illa om motståndarna, om jag ska vara krass. Det är mitt sätt att spela fotboll.

Lisa Ek kommer även att ta plats i studion i EM-magasinet “Vägen till guld” som sänds på Eurosport.se. Programmet produceras av DOBB Production och går även att se på FANTV.se och i Stampens nätverk.

Programledare för “Vägen till guld” är fotbollsbloggaren Anna Tascha Larsson och Lisa Ek är studioexpert. Första avsnittet som går igenom Sveriges grupp A går att se nu på eurosport.se. Under de närmaste dagarna kommer ytterligare tre program om de övriga grupperna samt Sveriges trupp i EM. Därefter väntar sex magasin under själva mästerskapet. Bland gästerna i studion hittar vi bl a förre förbundskaptenen Thomas Dennerby och Tyresös Linda Sembrant.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in