”Lisas” först ut i konsertserie i Stripabryggeriet

Av på 12 januari, 2022
Foto: Anna Reet Gillblad

Fredag 14 januari kl 19:30 ger ”Lisas” (Lisa Rydberg och Lisa Långbacka) konsert i Stripabryggeriet, Guldsmedshyttan. Konserten är den första i en serie kulturevenemang i Stripa som kommer att arrangeras av Kronohyttans ekonomiska förening och Stripabryggeriet.

”Konserten på fredag kommer att genomföras – men de nya restriktionerna innebär att publikantalet måste begränsas”, meddelar Ove Magnusson på Stripabryggeriet: ”Vi har sedan tidigare flaggat för vaccinationsbevis vilket kändes nödvändigt”.

”Nu ska Stripa sättas mer på kartan när föreningen Kronohyttan och Stripabryggeriet startat en nytt samarbete”, berättar eldsjälarna Anna-Lena Lindström och Ove Magnusson i Nerikes Allehanda. Det blir en rad kulturarrangemang under året och först ut är Lisa Långbacka och Lisa Rydberg fredagen 14 januari på Stripabryggeriet. Planen är att under 2022 kunna erbjuda 4-6 konserter.

Fredag 14 januari: ”Lisas” (Lisa Rydberg och Lisa Långbacka)

Violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka har rötterna i folkmusiken men är samtidigt förankrade i andra genrer. För tio år sedan (2011) bildade Lisa Rydberg och Lisa Långbacka tillsammans ”Lisas” och har sen dess framträtt i Europa, USA och Kanada. Debutalbumet Fiddle & Accordion Conversations har hyllats av kritikerna och valts till ett av århundradets viktigaste folkmusikskivor i tidningen LIRA, samt tilldelats Manifestpriset 2018. Duon har samarbetat med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson, Staffan Hellstrand, Danska Radions kammarkör m.fl.

Kommande konserter i Stripa:

Lördag 5 mars (Vinterspår): Konsert med folkmusikerna Håkan Wredh och Michael Löfroth (fiol) som bland annat fått silvermedalj i samspel.

Fredag 13 maj: Konsert med Magnus och Sophia Stinnerbom från Västanå teater och basisten Sébastien Dubé.

Fredag 17 juni: Barockmusik med cellisten Mauro Valli och violonisten Elicia Silverstein – ett samarbete med Nora/Bergslagens kammarmusikförening.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in