Lokalt – ​FinFast och Hyresgästföreningen överens

Av på 6 december, 2016

Hyresgästföreningen har avslutat hyresförhandlingarna med en av Örebros större fastighetsägare, FinFast. Resultatet är en hyreshöjning på 0,8%. Hyresgästföreningen ser ett skifte där privata fastighetsägare i större utsträckning avslutar sina förhandlingar tidigare än ÖBO.

Hyresförhandlingarna mellan FinFast och Hyresgästföreningen i Örebro har avslutats, parterna har enats om en hyreshöjning på 0,8%. Överenskommelsen ligger i linje med tidigare överenskommelser i Örebro och bekräftar Hyresgästföreningens analys inför årets hyresförhandlingar. Hyresgästföreningen är nöjd med resultatet i förhandlingen.

Det är en bra överenskommelse och vi har haft en bra dialog tillsammans med FinFast. Höjningen är låg och ligger på samma nivå som tidigare överenskommelse här i Örebro. Det här vad vi har förväntat oss av årets hyresförhandlingar, säger Marcus Johansson Förhandlare Hyresgästföreningen.

Årets förhandlingsomgång skiljer sig från tidigare år. Nästan samtliga av de större privata fastighetsägarna har avslutat sina hyresförhandlingar innan ÖBO. Uppgörelsen med FinFast som är en av de större privata fastighetsägarna i Örebro med 600 lägenheter bekräftar bilden. Tidigare har ÖBO varit en trendsättande part inför hyresförhandlingarna men i år har det varit annorlunda.

I år ser vi ett skifte som vi inte upplevt i Örebro tidigare. Vi märker av en större vilja att förhandla tidigt och ett bättre förhandlingsklimat hos de privata fastighetsägarna än tidigare. Det känns väldigt bra och i slutändan är det här något som kommer hyresgästerna till godo vilket är det viktigaste, säger Marcus Johansson

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in