Lokalt | ​Hyresgästföreningen starkt kritisk till sängtvång

By on 6 april, 2016

Hyresgästföreningen region Mitt är starkt kritisk till att Svenska Studenthus tvingar student-hyresgäster att använda en viss säng och dessutom betala extra för det.

Svenska Studenthus tog upp frågan i samband med förhandlingen om hyrorna och vi sa blankt nej till att tvinga på hyresgästerna en viss säng. Därför är hyrorna satta på premissen att lägenheterna är helt omöblerade, säger Marcus Kjellin, förhandlingsstrateg på hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningens nej till sängarna motiveras både av praktiska skäl och integritetsskäl.

– Det är det en integritetsfråga att man som hyresgäst ska ha rätt att forma sitt boende som man vill. Det är inte okej att en hyresvärd går in och styr en hyresgästs liv på det här sättet, säger Marcus Kjellin och tillägger. Det här rör sig om små lägenheter där möjligheterna att möblera är tämligen begränsade redan från början. Att tvinga hyresgästerna att använda en viss typ av säng begränsning i boendet. 

Hyresgästföreningen avser att återkomma till frågan om sängarna i kommande förhandling om hyrorna för lägenheterna.

Oreganon är namnet på Svenska Studenthus nya studentbostadsområde i anslutning till Örebro universitet. Det omfattar totalt 286 bostäder fördelade på tre byggnader. Den första byggnaden/etappen har påbörjats med beräknad inflyttning under första kvartalet 2016. De båda andra påbörjas under 2016. Studentlägenheterna får hög standard med fullt utrustat kök och kombinerad tvättmaskin och torktumlare, läs mer under Student21an. Det kommer även att finnas ett kafé i en av byggnaderna. Området har ett mycket bra läge. ICA Maxi finns på gångavstånd och det är 150 m till busshållplats. Det finns även en golfbana i direkt anslutning till Oreganon.

Adress: Dragonvägen 3-17, 702 18 Örebro.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login