Lokalt | 100 nya jobb för pensionärer

By on 4 mars, 2016

Nu har Veteranpoolen öppnat i Örebro med Sven Dahlberg vid rodret, den första månaden är det fokus på att rekrytera pensionärer.

Över 130 både talanger och proffs som vill jobba med hantverk, trädgård och hushållsnära tjänster har hört av sig redan. De kommer själva att få bestämma hur mycket och när de vill jobba, det blir på egna villkor, säger Sven Dahlberg. Förfrågningar från privatpersoner som vill ha hjälp med både hantverk och trädgårdsarbete har också strömmat in.

Välmående pensionärer skapar jobb för ungdomar

Under första året är planen att ha 100 pensionärer som hjälper allt från stressade småbarnsföräldrar med städning, hantverk och barnpassning, äldre som inte längre orkar sköta hus och trädgård eller behöver sällskap till företagare som behöver en extra resurs då och då. Sven Dahlberg ser ingen risk att pensionärerna skulle ta arbetstillfällen från ungdomarna på orten. – Tvärt om, fler jobb genererar fler jobb. Vi spelar inte på samma planhalva, ungdomarna vill ha fasta heltidsjobb, våra medarbetare vill bara jobba lite då och då. Och om våra pensionärer mår bra och får ett extra tillskott i kassan ökar efterfrågan på både varor och tjänster som i sin tur skapar jobb, säger Sven. Att vara med och göra något riktigt bra för samhället lockade mig till Veteranpoolen.

Sveriges största tjänsteföretag med pensionärer som utförare

När Veteranpoolen startade i Kungsbacka för snart 10 år sedan var det ingen som anade att verksamheten skulle bli en folkrörelse. Med drygt 40 kontor och nära 10 000 inskrivna pensionärer är de idag Sveriges största tjänsteföretag med pensionärer som utförare. Veteranpoolen räknar med att rekrytera närmare 5 000 pensionärer under de kommande åren då efterfrågan på tjänsterna är så stor. Efter Örebro väntar etablering i Norrland – först ut är Sundsvall och Hudiksvall tätt följt av Östersund, Luleå och Umeå.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login