Lokalt | Andreas Carlström nominerade till årets bästa målvakt i division 2 Norra Götaland

By on 31 oktober, 2015

Nu kan Unibet presentera de som nominerats till att få utmärkelsen årets bästa spelare i division 2 Norra Götaland. Totalt gör tre spelare upp om titeln på varje position och bakom nomineringarna står lokala fotbollsjournalister, bloggar, föreningar och tränare.

För trettonde året i rad ska nu årets bästa spelare i division 2-fotbollen koras. Tävlingen instiftades av spelbolaget Unibet år 2003 för att rikta strålkastarljuset på fotbollen i de lite lägre divisionerna samt belöna de som utmärkt sig extra i division två den gångna säsongen.

Gensvaret från journalister, bloggare, föreningar och tränare har varit stort även denna upplaga och hundratals spelare har lyfts fram som värdiga vinnare.

Det är med stolthet och glädje vi kan presentera årets nominerade. Division två är en serie fylld av unga talanger och spelare med massor av erfarenhet, vilket även återspeglas bland de nominerade, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

I denna första fas är tre spelare på varje position i vardera division 2-serie nominerade. Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i alla serier, vilket görs den 3 november.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses den 12 november. Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Sedan starten har Unibet delat ut närmare 800 000 kronor till landets division 2-föreningar.

De nominerade spelarna i division 2 Norra Götaland är:
Bästa målvakt:
Andreas Samuelsson, IFK Uddevalla, Andreas Carlström, Rynninge IK, Jonatan Hårenberg, Grebbestads IF

Bästa back:
Gustav Hellman, Lidköpings FK, Andreas Uusitalo, Skövde AIK, Ali Al-Habobi, IFK Uddevalla

Bästa mittfältare:
Robert Bagger, FC Trollhättan, Markus Svensson, Grebbestads IF, Oskar Alvers, Karlstad BK

Bästa anfallare:
Josef Daoud, FC Trollhättan, Sargon Abraham, Skövde AIK, Leonard Pllana, Grebbestads IF

Sport | Fotboll lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login