Lokalt | Anne Andersson blir kommundirektör i Örebro

Av på 19 januari, 2016

Vid dagens sammanträde i Kommunstyrelsen fattades beslutet att ge Anne Andersson uppdraget som kommundirektör i Örebro. Tjänsten är ett förordnande fram till 31 augusti 2017.

Jag lämnar nu över till Anne Andersson som Kommunstyrelsen utsett som min efterträdare, säger avgående kommundirektör Staffan Isling. Jag har ett grundmurat förtroende för Anne och hennes förmåga att fortsätta utveckla Örebro kommun tillsammans med medarbetarna i kommunen. Det känns fantastiskt bra att lämna över till någon som har så god kunskap om kommunen i sin helhet och som har ett mycket gott upparbetat samarbete med den politiska kommunledningen. Jag lyckönskar Anne i det fortsatta arbetet som kommundirektör i en av landets mest intressanta och modiga kommuner, avslutar Staffan Isling.

Jag är mycket glad att jag fått frågan att axla kommundirektörsrollen och att det nu är beslutat, säger Anne Andersson. Det känns väldigt inspirerande att tillsammans med kommunledning, medarbetare och andra aktörer fortsätta arbetet med att utveckla Örebro kommun som organisation och som plats, i en region som vill åstadkomma mycket tillsammans. Vi har stora utmaningar framför oss, och flera viktiga uppdrag att ro i land här och nu, och jag ser fram emot att få arbeta med dessa ur ett nytt perspektiv som kommundirektör. Jag vill också passa på att lyckönska Staffan i hans nya uppdrag i Uppsala. Det har varit lärorika och roliga år att arbeta med honom, och han har gjort en föredömlig insats för att utveckla Örebro kommun och region, avslutar Anne Andersson.

Anne Andersson tillträder tjänsten som kommundirektör 1 februari.

Politik | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in