Lokalt | Apoteket inviger toppmodern dosanläggning i Örebro

Av på 22 februari, 2016

Nu inviger Apoteket en ny toppmodern produktionsanläggning för Apodos – Apotekets tjänst för dosförpackade läkemedel. När den nya anläggningen i Örebro är helt i drift kommer 118 000 patienter att få sina läkemedel därifrån.

Apodos är en fantastisk tjänst som gör det enkelt för människor att ta sina läkemedel på rätt sätt samtidigt som den avlastar vården. Vi ser stora möjligheter att utveckla Apodos och därför är det väldigt roligt att vår nya toppmoderna anläggning nu kan tas i drift på allvar, säger Apotekets vd Ann Carlsson.

Tack vare den nya anläggningen blir Örebro Apotekets centrum för dosproduktion. Tidigare har dosproduktion skett i andra lokaler i Örebro och även i Umeå, men nu samlas hela produktionen till den nya anläggningen. I och med att Apoteket nyligen också tagit över dosproduktionen till Västra Götalandsregionen och Region Halland så fördubblas produktionen i Örebro.

Vi har den allra senaste tekniken på plats och med ett nytt flödesbaserat arbetssätt kan vi arbeta ännu effektivare. Dessutom kommer vi att kunna sampacka dospåsar med andra läkemedel som kunderna behöver på ett enklare sätt i den nya anläggningen, berättar Helena Gille, chef för Apodos.

Moderna plockvagnar, automatiserad packning till ombud och nytt IT-stöd är några av nyheterna i den 2 766 kvadratmeter stora anläggningen där ca 140 personer kommer att arbeta.

Apoteket levererar idag Apodos till landstingen i Västra Götaland, Halland, Stockholm, Gotland, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland samt till Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Östergötland och Jönköping.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in