Lokalt | Årets mentor kommer från Närke och heter Dan Ekholm

By on 10 november, 2015

Nu har Årets Mentorer i Sverige tillkännagetts. I kategorin befintliga företag utsågs Dan Ekholm från Örebro och i kategorin blivande företagare utsågs Eva Liljevall från Sigtuna.

Det har gett min företagarkarriär en raketfart, säger Dan Ekholms adept.

Mentorskap kan vara avgörande för att en företagare ska lyckas. Pristagarna i år är mycket kvalificerade och föredömen för andra mentorer. Vi ser våra mentorprogram som ett väsentligt komplement till den ordinarie rådgivningen, säger de båda nationella projektledarna Therese Käck, NyföretagarCentrum Sverige och Marlene Hagenrud, Almi Företagspartner. Dan Ekholm tog emot sitt pris som Årets Mentor på mässan Eget Företag på Stockholmsmässan i Älvsjö den 6 november.

Dan Ekholm – Årets Mentor befintliga företag
Dan Ekholm arbetar till vardags för företaget Engcon Holding. – Det känns bra att få en bekräftelse på ett jobb man gjort, säger han. – Vi har arbetat systematiskt från omvärldsanalys till handlingsplan och idag lyser det om Kenny. Han vet vad han vill och vad han ska göra. Han har bara börjat sin tillväxtresa, säger Dan Ekholm. Hans råd till presumtiva mentorer är entydigt. – Får man chansen att blir mentor ska man ta den. Det är lärorikt för man får verkligen tänka till i en mängd frågor. Adepten Kenny Johansson driver flera bolag, som bland annat verkar inom callcenterbranschen och internetmarknadsföring. – Vi har aggressiva tillväxtmål och kommer att anställa fler under året, säger han. Han behövde en mentor då företagen växte och såg fördelen av tillgång till en erfaren person komprimerat under ett år. – Det har gett min företagarkarriär en raketfart, säger han.

Juryns motivering Dan Ekholm:
Dan Ekholm har erhållit titeln Årets Mentor för befintliga företag 2015. Priset får han för sin utomordentliga insats som ideell mentor för adepten Kenny Johansson med företaget MK Sales i Sverige AB. Under mentoråret har adepten utvecklat ett strategiskt styrelsearbete med fokus på tillväxt. Detta har resulterat i etablering internationellt och investering i ny verksamhet nationellt med ökat antal anställningar och en omsättningsökning med 30 %. Dan har som mentor skapat möjligheter för adepten att växa med rätt fokus i sitt företag och i rollen som företagare. För att citera Kenny; Dan har gett mig verktyg och förutsättningar att skapa tillväxt i såväl nuvarande som framtida företag.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login