Lokalt | Arkitektkopia fortsätter investera i storformatsfärgskrivare

By on 7 juni, 2016
Från drupa-mässan ser vi här Ronny Sundquist Canon, Lennart Gabrielsson Arkitektkopia, Matteus Celinski Canon, Gunnar Duintjer Arkitektkopia samt Bengt Björefeldt Canon.

Arkitektkopia vässar sin produktion och väljer att investera i fyra storformatsfärgskrivare, Canon Océ ColorWave 500. Syftet är att stärka sin lokala närvaro ute i landet och erbjuda fler och effektivare lösningar.

Vi gör en satsning på mindre orter och vill kunna utnyttja den lokala kapaciteten på ett bättre sätt, därför görs denna investering i ny produktionsförmåga. Orterna blir då en integrerad del av vår produktionsarkitektur och det möjliggör samtidigt en hög grad av automatisering och effektivisering. Därför väljer vi att fortsätta investera i Canons skrivare. Genom Canon får vi en rikstäckande serviceorganisation med bra support, och vi kan fortsatt leverera hög kvalitet med olika teknologier och ge våra kunder en professionell leverans över hela Sverige, säger Gunnar Duintjer, vd Arkitektkopia.

Behovet av ritningar på marknaden minskar, men Arkitektkopia ser ett fortsatt behov av lokal närvaro och korta leveranstider. Investeringen i storformatskrivarna, som kommer att stå i Linköping, Norrköping, Örebro och Karlstad, är kompatibel med de tidigare investeringar Arkitektkopia gjort i sitt produktionssystem med Canon som partner.

Vi är glada över att få fortsatt förtroende och vara delaktiga i Arkitektkopias satsning på att befästa sin ledande ställning och stärka sin lokala närvaro ute i landet. Deras investering i dessa storformatskrivare visar också att det finns goda tillväxtmöjligheter på den lokala grafiska marknaden. Med Océ ColorWave 500 får Arkitektkopia en effektivare produktion och kommer att kunna erbjuda sina kunder helt nya produkter och kortare leveranstider, säger John Björkmann, vd Canon Svenska.

Vårt långa samarbete med Canon har utvecklats genom åren. Deras mjukvarulösningar har knutits närmare vårt affärssystem och vi ser dem som en viktig och stark samarbetspartner till oss i våra framtida investeringar, säger Gunnar Duintjer.

Océ ColorWave 500 fokuserar på CAD-, GIS- och produktionstillämpningar inom branscher som tillverkning, arkitektur, konstruktion, design och reprografi. Systemet har skyddad anslutning till molnet och inbyggd Windows 8-styrenhet, som passar perfekt för myndighets- och företagsmiljöer med ett stort antal användare. I huvudsak används skrivaren för bygghandlingar och ritningar, men den kan även användas för utskrifter av till exempel affischer.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login