Lokalt – Björkviks IBK vann Örebrokvalet i Sweden Floorball Cup

Av på 6 december, 2016

I helgen var det innebandyfeber på Örebros Universitet då Korpens rikstäckande innebandyturnering Sweden Floorball Cup spelades. Korpen Örebro stod som arrangör och kvalorten avgjordes efter en spännande final där herrlaget Björkviks IBK gick segrande ur striden med 8-1 mot Dynamo Raven.

Att vinna finalen i någon av Sweden Floorball Cups kvalorter är något som många korplag eftersträvar. Segern innebär nämligen en direktbiljett till den stora riksfinalen i Linköping och därmed chansen att ta hem den ärofyllda titeln som mästare i korpinnebandy. Vinnarlaget Björkviks IBK är ett av flera lag som imponerat under turneringen och som visade att hårt arbete på planen ger utdelning.

I Korpen ska alla känna sig välkomna och glädje och gemenskap ska vara en genomgående grön tråd i alla arrangemang som organisationen genomför. Att alla lag ges möjligheten till att knipa en plats i riksfinalen, tack vare framlottade “lucky loosers”, är en av flera satsningar till att deltagande lag ska känna glädje och bli inspirerade till att delta i turneringen.

Fokus ska ligga på att ha roligt under matcherna och ta turneringen på lagom stort allvar. I Sweden Floorball Cup kan alla vara med och lira. Det har varit, och kommer alltid vara, turneringens värdegrund. Därför är det så roligt att höra att genomförandet av kvalorten i Örebro var precis i linje med detta och blev så pass lyckat, säger Simon Ruuth projektledare för Sweden Floorball Cup.

Herrlaget Murphys Lag hade inför turneringen hoppats på fler än tre matcher och Sweden Floorball Cup kan bara gratulera. Laget kommer få spela ännu fler matcher tack vare att de drog vinstlotten som ”lucky losers” och därmed direktkvalificerar sig till riksfinalen i Linköping.

Sport | Innebandy lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in