Lokalt – Candles Scandinavias ägare representerar Örebro län

By on 16 september, 2016

När kungen på fredag bjuder in till Sverigemiddagen på Stockholms Slott är Candle Scandinavias ägare Viktor och Nina Garmiani två av Örebro läns representanter.  

Det känns otroligt roligt att få representera Örebro län vid Sverigemiddagen. För oss är det ett bevis på att det vi och vårt team på Candles Scandinavia gör är bra, säger Viktor Garmiani.

Sverigemiddagen är en representationsmiddag på Kungliga slottet och har ägt rum sedan 2013, då Kungen hade suttit på tronen i 40 år. Det är Sveriges landshövdingar som tar med sig personer från sina respektive län. Personerna ska representera länet som det ser ut idag.

Från kungafamiljen medverkar Kungen, Drottningen, Kronprinsessan, Prins Daniel, Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

I ett pressmeddelande från länsstyrelsen i Örebro län kan man läsa den presentation av Viktor och Nina Garmiani som Örebro läns landshövdning Maria Larsson har levererat till kungen:

”Som 12-åring flydde Viktor Garmiani från den kurdiska delen av Iran och driver nu tillsammans med hustrun Nina företaget Candles Scandinavia i Örebro. Företaget utnämndes till gasellföretag i Örebro år 2014 med en tillväxtökning på 231 procent och till Årets pionjärföretag i Örebro år 2015. Företaget har fortsatt sin positiva utveckling även efter utmärkelserna. Det som startade som en ljus idé är idag export av stearinljus med egen tillverkning och ett 20-tal anställda. Företaget Candles Scandinavia ligger i fas med sin prognos att fram till år 2020 omsätta 200 miljoner kronor.”

I samma pressmeddelande säger landshövdning Maria Larsson följande:

”Det är örebrolänningar som ger en rättvis och tilltalande bild av länet anno 2016. De representerar kultur och landsbygd, modig företagsamhet och modern teknik på högsta akademiska nivå. ”

Övriga representanter för Örebro län är:

  • Jenny och Johan Gille, som driver Lerbäcks teater och har blivit utsedda till Årets företagare i Askersund och Årets Landsbygdsföretagare i Sverige.
  • Amy Loufi, som är professor i informationsteknologi vid Örebro universitet och ansvarar för Örebrors första civilingenjörsutbildning. Sara Johansson följer med Amy på Sverigemiddagen.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login