Lokalt | De vill öka kunskapen om parkeringsvakternas uppdrag

By on 10 juni, 2016

Örebro kommuns parkeringsvakter vill skapa större förståelse för sitt uppdrag och också sprida kunskap om varför det finns parkeringsbestämmelser. Därför välkomnar de alla som är intresserade av att prata parkering till Stortorget den 14 juni kl. 10-15.

– Vi vill träffa allmänheten i lugn och ro för att prata om varför det finns regler kring parkering och att reglerna går ut på att skapa framkomlighet, trafiksäkerhet och tillgänglighet, säger Catrin, parkeringsvakt, som tillsammans med sina kollegor ska möta örebroarna den 14 juni.

Hur skulle det se ut i stan om det inte fanns parkeringsvakter, eller trafikövervakare som den formella titeln är.

– Vårt jobb är att följa upp att de bestämmelser som finns kring parkering följs. I det ingår att se till att det blir rotation på parkeringar och att snöröjningsfordon och sopmaskiner kan göra sitt jobb. Vi har bra utbildning och vi är proffsiga och kunniga i vår yrkesutövning.

Tid och plats
Örebro kommuns parkeringsvakter hälsar örebroarna välkomna den 14 juni kl. 10-15 till Stortorget, vid Drottninggatan. De kommer att svara på frågor om parkering och parkeringsregler. Dessutom finns möjlighet att vara med i en tävling med kluriga trafikfrågor.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login