Lokalt | Four PR med i skandinaviskt pr-nätverk

By on 23 februari, 2016

Ett skandinaviskt pr-nätverk med namnet ”Northern PR Network” har nu lanserats av tre mindre pr-byråer i Skandinavien. Syftet är att kunna bistå kunder med kommunikation över landsgränserna.

Nu har den svenska pr-byrån Four PR tillsammans med danska byrån Kemp&Kjær och norska byrån Mejlænder AS upprättat pr-alliansen ”Northern PR Network”. Samarbetsparterna ser ett ökande behov av kommunikationshjälp bland små till medelstora företag, som efterfrågar ett alternativ till de stora, internationella byråerna.

Redan idag finns det flera olika nätverk som tar sikte på att sänka trösklarna för kommunikation över Europas olika landsgränser. Det vi vill göra är att specialisera oss på norra Europa i allmänhet och Skandinavien i synnerhet. Där saknas det enligt vår mening mindre nätverk med små snabbfotade byråer, förklarar Fredrik Stengarn, partner och pr-konsult på Four PR.

Pr-byråerna är baserade i Örebro, Oslo och Köpenhamn. Dock kan nätverket komma att utvidgas, om efterfrågan blir tillräckligt stor.

Four PR från Örebro ingår i nätverket
”Four PR grundades den 1 april 2010. Det har gått några år sedan dess och Four PR är idag väletablerat som en ung och kreativ pr- och kommunikationsbyrå. Byråns säte är i Örebro.

De jobbar med att utveckla sina kunder. Oavsett om det gäller varumärket, organisationens kommunikation, relationer eller kompetens.”

Vi vill fortlöpande utvärdera dels behovet av att öka vårt geografiska inflytande och även hur den samlade kapaciteten kan ökas. Men innan dess ska vi samla på oss erfarenheter genom att hjälpa de kunder som redan har uttryckt ett behov av pr-tjänster inom Skandinavien, säger Ulf- Arvid Mejlænder, VD vid norska Mejlænder AS.

Pr för skandinaviska start-ups
Byråerna som är anknutna till Northern-PR Network erbjuder ett brett spektra av tjänster, med fokus på bland annat medierelationer, marknadskommunikation, kriskommunikation, strategiutveckling och intern kommunikation.

Vi har länge märkt av en stor efterfrågan på kommunikation i Skandinavien, därför tog vi initiativet till ”Northern PR Network”, säger Mark Benfeldt Kjær, partner på danska Kemp&Kjær, som bland annat specialiserat sig på pr för start-ups, och fortsätter, Skandinavien är en hub för start-ups i Europa och världen. Så väl Stockholm som Köpenhamn bubblar av start-ups som letar flexibla och snabbfotade kommunikationspartners. Vi vill vara deras självklara val.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login