Lokalt | Fri surf på Järntorget i Örebro

Av på 1 april, 2015

Nu finns det fri trådlös internetuppkoppling, Wi-Fi, på Järntorget i Örebro! Tjänsten är en del i arbetet med att utveckla Örebros stadskärna och göra den mer attraktiv och tillgänglig.

KumBro Stadsnät AB erbjuder nu fri Wi-Fi på Järntorget i Örebro och på Kumla torg i Kumla. Det trådlösa nätverket ”stadsnat-free” är anpassat för 600 samtidiga användare på Järntorget och i Henry Allards park.

Fri surf för attraktiv stadskärna
Fri trådlös internetuppkoppling på offentliga platser är en tjänst både för kommuninvånare och tillfälliga besökare. Internetlösningen är ett samarbete mellan KumBro Stadsnät och det lokala företaget IT-mästaren.

− Det här är en del av vårt arbete med att utveckla infrastrukturen för bredband i Örebro och Kumla.  Vi gör det också för att göra stadskärnorna mer attraktiva och tillgängliga för informationssökning via internet, eftersom vi vet att många använder sig av de tjänsterna, säger Eva Jonsson, vice styrelseordförande i KumBro Stadsnät.

Kan bli fri surf på fler offentliga platser
KumBro Stadsnät ska utvärdera tjänsten efter sommaren för att sedan besluta om de ska gå vidare med fri Wi-Fi på fler offentliga platser.

KumBro Stadsnät
Örebro kommun och Kumla kommun samarbetar sedan 1 juni 2014 i ett gemensamt bolag, KumBro Stadsnät, med målet att äga och förvalta ett öppet bredbandsnät.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in