Lokalt | Fyra möjliga vinnare av Örebro kommuns byggnadspris 2015

Av på 16 december, 2015

Den 21 december, kl. 13.00 delas Byggnadspris 2015 ut!

Fyra möjliga vinnare!
I år fanns det flera möjliga vinnare: Mitt gröna kvarter i Vivalla, Konserthuset, Hållstugan och Novahuset. Det blev ett svårt beslut för Byggnadsnämnden. Därför har nämnden lämnat tre hedersomnämnanden utöver förstapristagaren, för att betona att alla utvalda projekt på olika sätt är betydelsefulla för staden. En kort beskrivning av dessa kommer att presenteras i samband med utnämningen av det vinnande projektet.

Prisceremoni
Vid ceremonin medverkar, förutom representanter för det vinnande förslaget, Byggnadsnämndens ordförande Carina Toro-Hartman (S), stadsarkitekt Peder Hallkvist och stadsantikvarie Eva Fransson.

Om byggnadspriset
Örebro kommuns byggnadspris delades ut för första gången 2001 i sin nuvarande form. Redan 1981 instiftade kommunen ett ombyggnadspris. Under arkitektåret 2001 fick priset den bredare målgrupp det har idag. Kommunen vill bredda diskussionen om arkitekturen och samhällsbyggandet genom att lyfta fram goda exempel. Syftet är att stimulera byggandet av en estetiskt, socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar stad. Priset består av en bronsplatta utformad av konstnären Rune Nordström.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in