Lokalt | Goodtech bidrar i storsatsning inom äldreomsorgen i Örebro

Av på 17 februari, 2015

Skanska har valt Goodtech som elentreprenör för ett nytt toppmodernt boende som även är en av kommunens största satsningar inom äldreomsorgen i Örebro. Goodtechs nya uppdrag omfattar en komplett och teknikfylld elentrepenad till det nya vård- och omsorgsboendet ”Trädgårdarna”. Ordervärdet uppgår till cirka 10 miljoner kronor.

Trädgårdarna byggs i de västra delarna av Örebro och ingick i en arkitekttävling som arrangerades i 2013 med fokus på nyskapande och innovativa lösningar för att skapa en trygg och avslappnande miljö för de äldre.

– Ambitionen att bygga ett av Sveriges modernaste äldreboende blir en passande utmaning för Goodtechs entreprenadenhet i Örebro. Vi har i ett tidigt skede tillsammans med Skanska och kommunen arbetat fram goda alternativ och tekniska systemlösningar för att tillgodose de högt ställda kraven, både arkitektoniskt och behovsmässigt för de olika individerna som ska bo där i framtiden, förklarar Anders Jönsson, projektutvecklingsansvarig inom division syd i Goodtech.

Trädgårdarna i Örebro omfattar i första etappen 56 nya vård- och omsorgslägenheter, en restaurang och gemensamma ytor om totalt 6000 kvadratmeter. Första spadtaget togs i september 2014 och boendet ska vara redo för inflyttning under sommaren 2016.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in