Lokalt | Hoppar Andreas Otterling längst i Globen

Av på 22 januari, 2016

Sverige har fyra världsstjärnor som hoppar långt. Samtliga kommer till Globen-galan den 17 februari: EM-medaljörerna Michel Tornéus och Andreas Otterling liksom VM-finalisterna Khaddi Sagnia och Erica Jarder.

Europamästaren från i vintras, Michel Tornéus har alltid sett Globen som sin favoritarena. Av sju galor har han vunnit fyra och kommit tvåa två gånger.

Andreas Otterling skrällde med att bestiga samma EM-pall som Michel, i Prag i mars. Örebro-hopparen avslutade fjolårssäsongen med att besegra hammarbyaren genom att vinna Finnkampen.

Svenskarna får ta sig an tre av de fyra bästa på VM: tvåan Fabrice Lapierre, australiensaren som även har en VM-titel inomhus, och de unga kineserna Wang Jianan och Gao Xinglong.

Mästerskapsspecialisten Erica Jarder har kvalat in till de tre senaste VM-finalerna, men fick i fjol inhemsk konkurrens av Ullevis Khaddi Sagnia, som slutade sjua i Beijing. De ställs mot Ivana Spanovic, som vid 25 års ålder redan hunnit erövra fem VM- och EM-medaljer. Serbiskan vann Inomhus-EM i vintras.

Globen-galan 17 februari är den tredje deltävlingen av fyra i nya IAAF World Indoor Tour. Stockholm har under flera år i rad rankats som världens nästbästa friidrottsgala inomhus.

Sport | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in