Lokalt | IBF Örebro Innebandy startade med seger mot IBF Göteborg i Idrottshuset

By on 20 september, 2015

IBF Örebro premiärspelade hemma mot IBF Göteborg inför en stor publik som hade sökt sig till Idrottshuset, publiken blev inte besvikna då Örebro visade upp sig från sin bästa sida.

Göteborg chockstartade och gjord 0-1 redan efter en halv minut, efter det tog sig Örebro samman och efter en riktigt bra första period hade de gått fram till 4-1.

Örebro spelade ett stabilt spel och lät inte Göteborg komma till i den andra perioden, tajt, disciplinerat och stundtals dominant spel förde fram hemmalaget till en säker 7-1 ledning.

Alla som har varit på en innebandymatch vet om att en 7-1 ledning trots målskillnaden inte är helt säker då det kan svänga brutalt snabbt, IBF Örebro gjorde det bra och lyckades både stänga ner och styra sista perioden även om Göteborg ryckte upp sig och fick ett par tröstmål.

IBF Örebro vann matchen på att man höll ihop lagdelarna och inte gick bort sig, i slutet spelade man kyligt och föll inte samman även om bortalaget tryckte på. Kan Örebro spela såhär hela säsongen blir laget garanterat svårslaget och kan komma att gå riktigt långt, om inte hela vägen.

Matchen slutade till sist 9-4 i hemmafavör.