Lokalt | IBF Örebro tog en välförtjänt seger i Idrottshuset

By on 31 oktober, 2015

IBF Örebro tog emot Lindås IBK i Idrottshuset, lagen stod inför matchen på samma poäng Örebro på 5e plats och Lindås på en 4e, en streckmatch med andra ord.

Örebro öppnade med ett rekordsnabbt mål redan efter 8 sekunder, och visade under första perioden upp ett stabilt spel för att vinna den med 2-0.

Den andra var det ett mer taggat Lindås som inledde bra med en reducering, Örebro tryckte dit ett mål men Lindås höll spelet bra och perioden slutade 3-2.

Örebro inledde den tredje med en man i utvisningsbåset, laget redde ut det bra och kunde rada upp en mängd chanser när de blev fem man på planen. Det var Örebro som mer eller mindre dominerade matchen och spelade stundtals spela ut Lindås, bortalaget kunde göra ett turligt mål runt halvvägs in i matchen till 4-3 och med fem minuter kvar av matchen blev det även 4-4 efter att hemmalaget slappnade av.

Örebro kopplade greppet de sista fem minuterna och kunde genom ett massivt tryck göra det segrande 5-4 målet, hemmalaget tog en välförtjänt vinst och genom den tog de sig förbi Lindås IBK upp på den fjärdeplats i tabellen.