Lokalt | IKEA återkallar LATTJO trumpinnar och LATTJO slaginstrument

By on 18 januari, 2016

IKEA återkallar LATTJO trumpinnar och LATTJO slaginstrument som en försiktighetsåtgärd på grund av kvävningsrisk.

IKEA uppmanar kunder som har LATTJO trumpinnar eller LATTJO slaginstrument att omedelbart sluta använda dessa och återlämna de till närmsta IKEA varuhus för full återbetalning.

IKEA återkallar LATTJO trumpinnar och LATTJO slaginstrument som en försiktighetsåtgärd. IKEA medarbetare har vid tillfällen upptäckt att gummibollen på trumpinnarna kan lossna och/eller skruvas loss vilket kan innebära en risk för yngre barn och i värsta fall leda till kvävning. Inga sådana incidenter har rapporterats.

Säkerhet är av högsta prioritet för IKEA och alla våra produkter testas för att uppfylla lagar och standarder världen över. Vi har nolltolerans när det kommer till våra barnprodukter och även om LATTJO trumpinnar och LATTJO slaginstrument, uppfyller gällande lagar så lever produkten inte upp till de höga krav vi har på våra produkter, säger Cindy Andersen affärsområdeschef på Barnens IKEA på IKEA.

Vi genomför kontinuerligt tester av våra produkter och har vid dessa tester upptäckt risker och därför återkallar vi nu produkterna som en försiktighetsåtgärd, fortsätter Cindy Andersen.

LATTJO trumpinnar och LATTJO slaginstrument har sålts på alla IKEA marknader sedan 1 november 2015.

LATTJO trumpinnar och LATTJO slaginstrument kan återlämnas till närmsta IKEA varuhus för full återbetalning. Kvitto är inget krav. För mer information se www.IKEA.se eller kontakta IKEA kundservice direkt på telefon 0775-700 500.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login