Lokalt | Inkubera presenterar de nominerade till Årets Innovation i Örebro län

By on 2 februari, 2015

Priset Årets Innovation delas ut för att stödja innovativa och kunskapsintensiva affärsidéer som kan skapa tillväxt i Örebroregionen. Utmärkelsen delas ut av företagsinkubatorn Inkubera under Örebrogalan den 5 mars.

Årets Innovation tilldelas ett företag eller ett projekt som har en affärsidé som är unik och innovativ, har stor marknads- och tillväxtpotential och utgår ifrån Örebroregionen. Inkubera vill med priset uppmärksamma nyskapande och innovativa affärssatsningar, som kan nå långt och vara bra förebilder för andra företag i regionen.

De nominerade till Årets Innovation i Örebro län är:

Energeotek AB – Energeotek erbjuder en egenutvecklad, patenterad systemlösning för geotermisk energi, NxGeo. NxGeo är ett grönt energialternativ dygnet runt, året runt och möjliggör effektiv produktion av energi och fjärrvärme ur geotermiska borrhål, uppvärmda av jordens inre. Bolaget förväntar sig att ett antal förstudier i samarbete med bolagets kunder initieras under våren i Sverige och utomlands.

ARE Signs – ARE Signs erbjuder miljövänliga ljusskyltar med patenterad tillverkningsprocess och teknik. ARE Signs är en unik produkt som sätter en ny standard på marknaden. Bolaget har exporterat sina första skyltar och produkten har rönt stor internationell uppmärksamhet i branschen.

Innovation Lift Scandinavia AB – iLift är en helt ny typ av hissystem som ger en bättre, säkrare och billigare lösning för den svenska och internationella byggmarknaden. Genom sin unika utformning har produkten en potential att bli nästa generations standardhiss. Bolaget har redan under sitt första verksamhetsår nått exportframgångar och har stora förväntningar på 2015.

Juryn består utav representanter från Örebroregionens innovationsstödjande aktörer; ALMI Företagspartner, ALMI Invest, Länsstyrelsen/Region Örebro Län, Örebro Universitet och Inkubera. De nominerade företagen presenteras närmare under Örebrogalans dagspass på Club 700 den 5 mars. En vinnare koras sedan under kvällen på Conventum samma dag.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login