Lokalt – Lillån IBK föll hemma mot Fagerhult

By on 12 november, 2016

Lillån IBK tog emot tabelltian Fagerhult Habo IBK i Idrottshuset i en match där hemmalaget vid vinst hade tio poäng ner kvalstrecket där Fagerhult innan matchen befann sig.

I första perioden spelade Lillån tajt och stabilt utan att skapa några egentliga målchanser, något som bortalaget gjorde och Fagerhult kunde gå upp i en 2-0 ledning.

Andra perioden började desto bättre för Lillån som visade upp ett annat spel, direkt och vasst som ledde till att hemmalaget gick ifatt till 2-2 inom 6 minuter. Lillån fortsatte på den inslagna vägen utökade ledningen till 4-2, men det var bortalaget som en sekund innan periodpaus lyckades slå in 4-3.

Spelet som Lillån hade i de två första perioderna verkade laget ha lämnat kvar i omklädningsrummet, Fagerhult kvitterade till 4-4 33 sekunder in i tredje. Tog ledningen med 5-4 i numerärt underläge, utöka till 6-4 i mitten av perioden.

Med 20 sekunder kvar av matchen reducerade Lillån till 5-6, men det var bortalaget som till sist kunde vinna.

Lillån IBK stod upp riktigt bra i de två första perioderna för att i tredje tappa det mesta, desto mer tiden rann iväg syntes frustration i laget och hade det inte varit för målvakten Jonas Hammarström som gjorde en stabil insats med några monsterräddningar kunde siffrorna blivit större för Fagerhult.

Lillån IBK – Fagerhult Habo IBK 5-6.