Lillån IBK föll i kampen mot nedflyttningsstrecket

By on 18 december, 2016

Lillån IBK ligger precis över nedflyttningsstrecket med en poäng till godo ner till Malmö FBC, så det var viktiga poäng i dagens hemmamatch mot IBK Alingsås.

Första perioden speglades av ett Alingsås som var det bollförande laget, ett Lillån som spelade tillbakadraget och skapade i stort sett ingenting. Perioden slutade 1-2, Lillån gjorde sitt mål i numerärt överläge.

I andra perioden stuvade Lillån om i laget, gick ner på femmor och roterade. Det resulterade i att laget kom ikapp spelmässigt framåt, men bakåt såg det fortfarande lite för bekvämt ut och hemmalaget bjöd Alingsås på allt för mycket. Perioden slutade 5-5 efter att bortalaget kvitterat i slutet i numerärt överläge.

Tredje perioden tog Lillån tag i till en början, gick upp i ledning, för att sen falla tillbaka i banan för att som det såg ut bevaka ledningen. Hur som helst, tack vare det kunde Alingsås kämpa sig tillbaka och kvittera och utjämna till 6-6.

Fjärde perioden var det Alingsås som ville mest, anföll med ett mer kompakt lag och kunde avgöra för att vinna matchen med 7-6.

Att Lillån var med i matchen ska man tacka firma Fredrik Stach (målvakt) och Daniel Hellqvist för, utan den duon hade det antagligen varit Alingsås som hade tagit hem full pott i Idrottshuset denna omgång.

Ett poäng till Lillån och två till Alingsås i den viktiga nedflyttningsstriden, nu ligger Lillån på 14 poäng och Malmö FBC precis under med 12 poäng. Trots fördel gentemot Malmö med dagens match så kunde inte Lillån ta de där viktiga tre poängen och utöka i tabellen, nu kommer det en viktig fortsättning efter årsskiftet med många svåra bortamatcher.