Lokalt | Lucas Rudin till Junior-VM i boule i Bangkok, Thailand

By on 22 oktober, 2015

I årets VM-lag ingår tre mästerskapsdebutanter. Flera av de spelare som deltagit på Juniormästerskapen de senaste åren har i år fallit för åldersstrecket. Juniorlandslagets förbundskapten, Henri von Eggers Patron, hade inför årets uttagning endast en spelare från förra årets EM att tillgå, Robert Ulfsson. Robert gjorde sitt första mästerskap förra året och är rätt ny inom boulen. Det återstod därför att se om han klarade att göra ett lika bra år i år igen. Och det gjorde han. Robert var därför den första spelare som förbundskaptenen tog ut. Henri har under året gett flera spelare chansen att visa vad de går för. Robert, Mikael, Viktor och Lucas har presterat bra under året och har hållit en stabil nivå.

Den 1-3 november spelas Junior-VM i boule i Bangkok, Thailand.

Sveriges trupp:
Mikael Bartoft, 16 år från Fellingsbro. Klubb: Oppboga Boulesällskap
Viktor Johansson, 17 år från Stockholm. Klubb: Gothenburg Boule Bangers
Lucas Rudin, 13 år från Örebro. Klubb: Sörbyängens BK
Robert Ulfsson, 16 år från Vetlanda. Klubb: Gothenburg Boule Bangers

Lucas och Mikael vann för några veckor sedan den traditionella tävlingen Prins Bertils Juniorcup. Samtliga fyra spelare var mycket framgångsrika under sommarens Boule-SM. Mikael vann SM-guld i klasserna Junior trippel och Junior Mixed trippel. Lucas vann bland annat guld i Junior Mixed dubbel och silver i Junior singel och precisionsskytte. Robert och Viktor är klubbkompisar och fick kliva högst upp på pallen i Juniordubbeln. Robert vann även Juniorsingeln.

Att Junior-VM i år spelas i Asien tror Henri innebär att det blir en tuffare turnering. Thailand har två VM-guld sedan tidigare och flera andra asiatiska lag har gått fram starkt. De asiatiska länderna har ofta inte råd att åka till mästerskap i Europa, men nu när mästerskapet går i Asien kommer vi förmodligen att få se fler av dessa länder. Sverige har i de senaste fyra mästerskapen snubblat på mållinjen till kvartsfinalerna och slutat antingen i åttondel eller i åttondelspoolen.

Om Junior-VM:
I Junior-VM får spelare som är under 18 år delta. Junior-VM spelas i trippel och precisionsskytte. Varje trupp består av fyra spelare. I trippelspelet är det tillåtet att göra ett byte per match. I precisionsskyttet deltar en spelare/land. För Sverige kommer Robert Ulfsson att skjuta.

Junior-VM spelades första gången 1987. VM spelas vartannat år. Sverige har ett silver från 2001 och ett brons från 1995 samt ett brons i precisionsskytte från 2007.

Sport | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login