Lokalt – Mikko Seppälä ny huvudtränare i ÖSK Futsal

By on 22 november, 2016

Mikko Seppälä har accepterat att ta över huvudansvaret för ÖSK Futsal tillsammans med Victor Huerta som kliver upp från sin tidigare roll i klubben.

”Jag var överraskad när jag fick meddelande av Johan. Det är toppen att vara med i futsal igen, där jag har haft paus i ett och et halvt år. Den tiden har jag följt noggrant och varit kommentator inom finska ligan och finska landslaget, så jag tror att har lärt mig lite även dom här åren.

I futsal måste alla spelare och tränare veta hur man gör vid vilken situation som helst och det ska jag och Viktor jobba med. Att få en Örebroare med mig till tränarstaben var en viktig del när jag accepterade jobbet. Vi ser på sporten ganska lika, så jag tror att det är ett bra samarbete som är på gång.

Ändå vill jag säga att nu när vi kommer med våran spelsystem in, så det tar en tid att det syns. Om supportrarna ger oss lite tålamod så tror jag att det här ska sluta vackert.”, säger Mikko Seppälä (ny tränare i ÖSK Futsal).

Mikko och Victor genomförde sin första träning med laget under måndagen.

Detta innebär samtidigt att Leif Järnkvist lämnar sitt uppdrag som tränare för ÖSK Futsal.

Beslutet har fattats i samförstånd mellan Leif och klubben. Under sin tid i ÖSK Futsal har Leif lett klubben till två fjärde platser i Sveriges högstaliga, samt visat prov på stort engagemang och varit en drivande kraft inom Svensk futsal.

”Vi i styrelsen är nöjda över att vi kunnat hitta en lösning så snabbt och att övergången har gått så smidigt. Markko var vårt första val och vi är nöjda med att han valt att skriva på ett flerårigt kontrakt. Victor och Markko kommer bli en bra kombination både på lång och kortsikt.”, säger Johan Ivhall

ÖSK Futsal vill tacka Leif för det engagemang och kunnande som han bidragit med i klubben, vi önskar Leif lycka till i hans framtida utmaningar.

Sport | Fotboll lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login